Αυτοκτονία 14χρονης - «Φονική» η αδράνεια της Υπηρεσίας Ανηλίκων

Ασχολήθηκαν με την καταγγελία... 13 ημέρες μετά!

Τραγικές παραλείψεις κι ευθύνες προκύπτουν στην υπόθεση αυτοκτονίας της 14χρονης μαθήτριας από το Μοσχάτο. 

Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR αποκάλυψε γιατί οι αρχές δεν κινητοποιήθηκαν από τις 9 Μαΐου, όταν έγινε η πρώτη καταγγελία ότι ο 43χρονος άνδρας αποπλανούσε το κορίτσι. 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου, η καταγγελία ενός γείτονα μέσω του «Χαμόγελου του παιδιού» στις 9 Μαΐου ήταν ξεκάθαρη. Η μαθήτρια βρίσκεται συνεχώς στο μίνι μάρκετ του 43χρονου, ενώ συχνά φεύγουν με το αυτοκίνητό του. Κι όμως κανείς από τους αστυνομικούς δεν κινητοποιήθηκε. Δεν παρακολούθησε το συγκεκριμένο μίνι μάρκετ να δει αν ευσταθεί ή όχι η καταγγελία. Ο λόγος; Γιατί οι αστυνομικοί του τμήματος καθημερινά απασχολούνται και σε άλλα πόστα εκτός του αντικειμένου τους 

«Κάποιοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι ιδιαίτερες υπηρεσίες όπως το Ανηλίκων δεν είναι ήσσονος σημασίας, ούτως ώστε να παίρνουμε το προσωπικό και να το στέλνουμε σε μέτρα σε γήπεδα» δήλωσε στην κάμερα ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Στράτος Μπαλάσκας.

Μοσχάτο: Μητέρα καταγγέλλει ότι και η κόρη της έχει πέσει θύμα του 43χρονου

Αυτή τη στιγμή στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων υπηρετούν 25 άτομα, όλοι τους ικανά στελέχη με εμπειρία στις υποθέσεις με παιδιά. Κι όμως καθημερινά οι 15 από αυτούς κάνουν τη βάρδια τους στη φύλαξη προσώπων, καθώς και σε μετρά ασφαλείας σε εκδηλώσεις κοινωνικού και πολίτικου ενδιαφέροντος. Φυλάνε ακόμα και σπίτια υπουργών… Μένουν πίσω 10 άτομα για να χειριστούν εκατοντάδες καταγγελίες. Με την υπόθεση της 14χρονης ασχολήθηκαν στις 22 Μαΐου, όταν έκαναν νέα καταγγελία οι γονείς της, δηλαδή 13 ημέρες μετά!

Στην περίπτωση της μαθήτριας είναι βέβαιο ότι κάτι δεν πήγε καλά. Αν η υπόθεση είχε ερευνηθεί σωστά από τις 9 Μαΐου ίσως και να είχε σωθεί. Θα είχαν ενημερωθεί από τους αστυνομικούς νωρίτερα οι γονείς... δε θα είχε γίνει ο άγριος καυγάς του πατέρα με τον κατηγορούμενο παρουσία του κοριτσιού. Θα είχε προστατευθεί κυρίως η ανήλικη ώστε να ληφθούν κι όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ψυχολογική της υποστήριξη 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίε,ς ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί προσπαθούν να συμπαρασταθούν τώρα στους συμμαθητές του κοριτσιού τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριό της. Κανείς όμως όπως φαίνεται δεν προστάτευσε το ίδιο το κορίτσι για να μη δώσει τραγικό τέλος στη ζωή του.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top