Αστυνομικός έσωσε νεογέννητο που είχε χάσει τις αισθήσεις του

Το επανέφερε δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες

«Φύλακας άγγελος» αποδείχτηκε αστυνομικός της ομάδας  «Ζ» για ένα βρέφος 35 ημερών που έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο σπίτι με τους γονείς του.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, περίπου στις 10:30, στην οδό Προξένου Κορομηλά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το thestival, οι γονείς του νεογέννητου ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσαν πρώτοι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ». Ένας από τους αστυνομικούς είχε γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Κάνοντας στο βρέφος καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κατάφερε να το επαναφέρει.

Πέντε λεπτά αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Το νεογέννητο μωράκι νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση καθώς έχει εγκεφαλική αιμορραγία. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς του «Ιπποκρατείου», η παροχή πρώτων βοηθειών από τον αστυνομικό στο νεογέννητο ήταν καθοριστική, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δώσουν τη δική τους μάχη ώστε να το κρατήσουν στη ζωή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top