Επεισόδια και μολότοφ στη Θεσσαλονίκη για τον Κουφοντίνα

Νωρίτερα αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το μπαράζ επιθέσεων που έγιναν χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος κάνει απεργία πείνας εδώ και δύο εβδομάδες, ζητώντας να του δοθεί άδεια.

Πυροσβέστες σβήνουν τη φωτιά από τους κάδους απορριμμάτων. Φωτογραφία: Δημήτρης Τοσίδης/InTime

Άτομα που φέρονται να συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία, πέταξαν βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς των ΜΑΤ, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Η ένταση ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου και συνεχίστηκε σε στενά και δρόμους που οδηγούν προς την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. 

Εικόνες μετά την ένταση που επικράτησε. Φωτογραφία: Δημήτρης Τοσίδης/InTime

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στην ΕΡΤ3
 

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-3 εισέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης αντιεξουσιαστές, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πάιατ: «Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, όχι ο Ρομπέν των Δασών»

Η ομάδα αναρχικών έκανε παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3 πετώντας τρικάκια και διαβάζοντας κείμενο με το οποίο ζητούσε να χορηγηθεί άδεια στον πολυισοβίτη της «17Ν».

Την ανακοίνωση υπογράφει η Ομάδα Αναρχικών ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή.

Μπαράζ επιθέσεων σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας 

Χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μπαράζ επιθέσεων από τρεις ομάδες αντιεξουσιαστών μέσα σε μία νύχτα με την αστυνομία να μην αντιδρά. 

Στην πρώτη επίθεση κουκουλοφόροι πετάχτηκαν  από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με ρόπαλα και σφυριά. Ξέσπασαν όλο τους το μένος στα σταθμευμένα αυτοκίνητα ανάμεσά τους και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη. 

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star γιατί δεν αντέδρασαν οι αστυνομικοί των πολιτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι πέρασαν τρέχοντας τη λεωφόρο Συγγρού από την υπόγεια διάβαση. Ανέβηκαν τη σκάλα και τότε ξεκίνησε η επίθεση.  

Οι βάνδαλοι αιφνιδίασαν με κροτίδες και μολότοφ τους αστυνομικούς ακόμη και τους άνδρες της προσωπικής φρουράς των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που παρακολουθούσαν εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του κόμματος.

Στη Θεσσαλονίκη  σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη,  αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια με προκλητικά συνθήματα υπέρ του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η τρίτη επίθεση έγινε σε εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στη Γλυφάδα. Στο βίντεο ντοκουμέντο, που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής με το κινητό του τηλέφωνο, ένας άντρας που φοράει τζόκει και κρατάει μία σακκούλα πλησιάζει το περίπτερο. Σπάει την πόρτα, μπαίνει μέσα, αφήνει έναν εμπρηστικό μηχανισμό και φεύγει σαν κύριος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top