Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο υγείας, διεκδικώντας από την πολιτεία επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές.

«Παίρνουμε μισθούς πείνας αν και η κυβέρνηση λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Ούτε ένα ευρώ δεν προέβλεπαν οι παροχές της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους της δημόσιας υγείας, τους νοσηλευτές» ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ  το προσωπικό των δημοσιών νοσοκομείων, είναι κατά 6000 άτομα μικρότερο από το αντίστοιχο του 2014. Παράλληλα η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι οι δημόσιες δομές υγείας οφείλουν στους εργαζόμενους  800.000 ρεπό και άδειες.

«Ο προϋπολογισμός δεν αυξάνεται, παρά μειώνεται, ο όγκο δουλειάς έχει αυξηθεί και οι άρρωστοι κατά 30%. Δεν ήραμε λεφτά επιπλέον από καμία ΜΚΟ και από κανένα υπουργείο με αποτέλεσμα να ευτελίζονται οι παροχές υγείας μας» δήλωσε η καρδιολόγος και πρόεδρος του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», Σοφία Χατζίδου.

Ανάμεσα στα άλλα οι συνδικαλιστές διεκδικούν την αυτόματη ένταξη όλων των εργαζομένων του χώρου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top