Αναβλήθηκε η δίκη των επτά για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο από την τραγική στιγμή στον σαϊτοπόλεμο

Σαϊτοπόλεμος

Για τις 15 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των επτά ατόμων που κατηγορούνται για τον θάνατο του 54χρονου εικονολήπτη στην Καλαμάτα, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Οι επτά έχουν αφεθεί ελεύθεροι καθώς οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Την ίδια ώρα, ένα νέο βίντεο που έχει καταγράψει την ανατριχιαστική στιγμή του θανάτου του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Στο βίντεο αυτό που δημοσιεύει το messinialive λίγες ώρες πριν από τη δίκη των επτά κατηγορουμένων και κατέγραψε η Νίκη Θεοδωρακοπούλου με το κινητό της τηλέφωνο, φαίνεται ξεκάθαρα η σαΐτα να εκτοξεύεται και να καρφώνεται στο κρανίο του άτυχου εικονολήπτη, ο οποίος έκανε τη δουλειά του. 

Οι κραυγές των ανθρώπων που είδαν μπροστά στα μάτια τους τον άτυχο άνδρα να ξεψυχά προκαλούν ανατριχίλα, ενώ μια γυναίκα φωνάζει «Παναγία μου».

Το messinialive δημοσιεύει επίσης την τελευταία φωτογραφία του εικονολήπτη, λίγο πριν συμβεί το τραγικό συμβάν. 

Ο άτυχος εικονολήπτης την ώρα που κάλυπτε τον σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα

Την ίδια ώρα στις 13:00 θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι επτά συλληφθέντες για τον σαϊτοπόλεμο.

Ανάμεσά τους είναι και ένας δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος θεωρείται επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο και κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Τι λέει ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού, μέσω του δικηγόρου του

Ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αντώνη Κατσά, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο, όπως δημοσιεύει το peloponnisosnews.gr.

«Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο ενός συνανθρώπου μου με αυτό τον τραγικό τρόπο και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Επειδή τη ζωή την πέρασα μέσα στα γιαπιά σαν οικοδόμος με σκληρή δουλειά και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έμαθα να σέβομαι την ζωή και την οικογένεια του κάθε ανθρώπου και με ντομπροσύνη να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ετσι τώρα ως «καπετάνιος» του μπουλουκιού που μετείχε στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».

Το τέλος του σαϊτοπόλεμου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στο One Channel, ανακοίνωσε το τέλος του εθίμου του σαϊτοπολέμου.

Τραγική ειρωνεία:«Ο Κώστας με είχε καταγράψει όταν καιγόμουν στην Καλαμάτα»

«Το έθιμο σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση», είπε ο κ. Νίκας, εξηγώντας πως,αν και ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμάτας, πλέον άλλαξαν τα δεδομένα.

Καλαμάτα: Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο για τον θάνατο του εικονολήπτη

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν του αρέσουν αυτού του είδους τα έθιμα, που εγκυμονούν κινδύνους, και ότι όσα χρόνια ήταν δήμαρχος έκανε προσπάθειες απευθυνόμενος στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο για την διοργάνωση του εθίμου σε ασφαλή πλαίσια.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Νίκας αρχικά είχε μιλήσει για έθιμο που έχει ρίζες 200 ετών και που είναι στο DNA των Μεσσηνίων, δεχόμενος έντονες επικρίσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top