Καλαμάτα: Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο για τον θάνατο του εικονολήπτη

Οδύνη στην κηδεία του

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, Τετάρτη, συγγενείς και φίλοι του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ανεξέλεγκτη σαΐτα στην Καλαμάτα ανήμερα του Πάσχα.

Οι αρχές εξετάζουν τα πρώτα οπτικά υλικά και έχουν καταλήξει στον άνθρωπο που φέρεται να πυροδότησε τη θανατηφόρα σαΐτα. 

Λίγα λουλούδια.... Πολύς πόνος και αμέτρητα γιατί για τον 54χρονο εικονολήπτη, πατέρα 2 παιδιών που χάθηκε εν ώρα καθήκοντος. Οι αρχές εξετάζουν καρέ - καρέ τα πρώτα βίντεο που έχουν στα χέρια τους και φαίνεται να έχουν καταλήξει από ποιανού το χέρι έφυγε η ματωμένη σαΐτα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυτοσχέδιες σαΐτες που είχε σε θήκη ο επικεφαλής του μπουλουκιού, ο λεγόμενος καπετάνιος, πήραν φωτιά.

Σύμφωνα με το πρώτο οπτικό υλικό που εξέτασαν οι αρχές, ο καπετάνιος φαίνεται να βγάζει την θήκη από τον ώμο του, να την πατάει με το δεξί του πόδι στο έδαφος και τότε η σαΐτα εκτοξεύεται και τραυματίζει θανάσιμα τον εικονολήπτη. Τα μέτρα που έλαβε ο δήμος Καλαμάτας ήταν να περιφράξει τον χώρο με πλαστικό υλικό ύψους 80 εκατοστών και σε άλλα τμήματα με μεταλλικά κιγκλιδώματα.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ" ΣΑΪΤΟΜΑΧΟΥ

Σε έρευνα που έγινε στην αποθήκη του καπετάνιου κατασχέθηκαν:  69 αυτοσχέδιες σαΐτες, 760 γραμμάρια μίγμα πυροτεχνικής ύλης, 1030 γραμμάρια μπαρούτι και 5440 μαύρο μπαρούτι.

«Φέτος εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου 12.000 ευρώ και υπάρχουν νόμιμα παραστατικά που δικαιολογούν την προμήθεια αυτών των υλών που χρησιμοποιούνται για τις σαΐτες. Έτσι γίνεται όλα τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο δικηγόρος των πέντε κατηγορουμένων.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι δε φέρουν καμία ευθύνη για τον θάνατο του εικονολήπτη. Οι 6 είναι σαϊτομάχοι και ο 1 δημοτικός σύμβουλος. Είναι ελεύθεροι μέχρι τη δική τους στο αυτόφωρο την Παρασκευή.

«Πόλεμος» για το αν πρέπει να συνεχιστεί το έθιμο

Το έθιμο του σαϊτοπολέμου αναβιώνει κάθε Κυριακή του Πάσχα, με τους κατοίκους της Μεσσηνίας τώρα πια, μετά το τραγικό περιστατικό, να χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα. 

Κατά του εθίμου είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε άστοχη την αρχική δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ότι το συγκεκριμένο έθιμο είναι στο DNA των κατοίκων και δεν μπορεί να καταργηθεί. 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top