Πρόκληση από τους Τούρκους - Νέες NAVTEX στην «καρδιά» του Αιγαίου

Πέταξαν χαμηλά πάνω από τη Ρω

Σε νέα θρασύτατη πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι, που πέταξαν το μεσημέρι χαμηλά πάνω από τη νησίδα της Ρω. Την ίδια στιγμή, η κόντρα Ερντογάν - Τραμπ συνεχίζεται, με φόντο τους ρωσικούς πυραύλους S-400. 

Νέες NAVTEX στην «καρδιά» του Αιγαίου

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν καθημερινά να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο, ενώ οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προγραμματίζουν νέες ασκήσεις έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα, κοντά σε Λέσβο και Χίο, από μεθαύριο έως και τις 10 Μαΐου. 

Το «ράλι» των εξοπλισμών καλά κρατεί 

Το «ράλι» των εξοπλισμών καλά κρατεί, με την Τουρκία να βρίσκεται στη 15η θέση παγκοσμίως, ξοδεύοντας 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, και την Ελλάδα στην 36η θέση, με 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια χρονιά.

Ασταμάτητοι οι Τούρκοι - Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο Δευτέρα του Πάσχα

Εύσημα Τραμπ-Μέρκελ για τη συμφωνία των Πρεσπών

Όσον αφορά στο Σκοπιανό, η Συμφωνία των Πρεσπών, εξακολουθεί να παίρνει τα εύσημα από Ουάσιγκτον και Βερολίνο.   
«Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένας σταθερός εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ θα ωφελήσει άμεσα τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε: «Με τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, είδαμε πολύ τολμηρά βήματα, τα οποία μας δίνουν την ελπίδα ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις και σε αντίστοιχες μακροχρόνιες διενέξεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top