Πόσο θα κοστίσει το αρνί - Προσοχή στις... απομιμήσεις

Το star.gr στη Βαρβάκειο αγορά

Δείτε στο videο τι δήλωσε στο star.gr ο Κλεάνθης Τσιρώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς

Μόλις λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το Πάσχα, αλλά η κίνηση στη Βαρβάκειο παραμένει υποτονική. Οι καταναλωτές ψωνίζουν συγκρατημένα και… στοχευμένα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star.gr, οι κρεοπώλες κάνουν παράπονα τόσο για τον μειωμένο τζίρο όσο και για τους εντατικούς ελέγχους των υγειονομικών υπηρεσιών. Μέχρι στιγμής οι τιμές στα αμνοερίφια είναι χαμηλότερες -από 0,5 έως 1,5 ευρώ- συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Τα ντόπια αρνιά και κατσίκια κυμαίνονται μεταξύ 5 και 6 ευρώ αντίστοιχα.

Οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι

  • Καπάκι μοσχάρι 4,99
  • Σπαλομπριζόλα Μοσχαρίσια 6,49
  • Κοτόπουλο 2,29
  • Συκώτι 2,95
  • Κοκορέτσι 4,95
  • Λαιμός Χοιρινός 3,99
  • Κατσίκι γάλακτος ντόπιο 4,99
  • Συκωταριά νωπή εισαγωγής 3,99
  • Αρνί ντόπιο 6,99
  • Πάπια 7,50
  • Κόκκορας 2,79
  • Σπληνάντερο 6,99
     

Πώς θα ξεχωρίσετε το ντόπιο από το εισαγόμενο κρέας 

  • Η πιο απλή ένδειξη είναι η σφραγίδα, καθώς τα εγχώρια κρέατα έχουν μπλε σφραγίδα, ενώ τα εισαγωγής καστανή.
  • Από τη στιγμή που το κρέας έχει την σφραγίδα της ελληνικής παραγωγής, ο καταναλωτής θα πρέπει να δει τη λέξη «HELLAS», «ΕL», ή «GR», κάτι που θα πιστοποιεί ότι είναι ελληνικό.
  • Το σχήμα της σφραγίδας δηλώνει το είδος του ζώου, δηλαδή το αρνί έχει σφραγίδα σε σχήμα ρόμβου, αλλά το αρνάκι γάλακτος και το κατσικάκι γάλακτος έχουν σφραγίδα σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
  • Για το βιολογικό κρέας, πρέπει να υπάρχει και το καρτελάκι του οργανισμού πιστοποίησης, που εγγυάται ότι πραγματικά το κρέας είναι βιολογικό.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top