Α. Λυκουρέζος: «Δε με αφορά η μαφία των φυλακών»

«Θα αποδειχθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση»

Μετά από τη μαραθώνια απολογία του και αφού μπόρεσε να ηρεμήσει και να ανασυνταχθεί, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο κ. Λυκουρέζος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και ο ανακριτής αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος τόσο ο ίδιος, όσο και ο Θ. Παναγόπουλος. 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

«Δεν έχω καμία σχέση με τη μαφία των φυλακών, κακώς μπλέχτηκε το όνομά μου και θα αποδειχθεί σύντομα», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν πίσω από τη δίωξή του βλέπει «πολιτικό δάκτυλο» απέφυγε να τοποθετηθεί, δηλώνοντας πως δεν είναι ακόμα ώριμα τα πράγματα, ενώ αναφέρθηκε και στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κ. Παπακώστα. 

Όπως είπε η κ. Παπακώστα «παραβίασε με τρόπο βάναυσο τον νόμο» και σχολιάζοντας την αναδίπλωση της υφυπουργού τόνισε:

«Θα επιμείνω, η αναδίπλωσή της ήταν ατυχέστατη και ουσιαστικά το αρχικό κείμενο παραμένει».

Το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Μαραθώνια η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στον ανακριτή και τον εισαγγελέα

Ήταν 22:30 το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, όταν μετά από μια μαραθώνια απολογία, ανακριτής και εισαγγελέας αποδάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος με περιοριστικούς όρους. 

Μαραθώνια απολογία: Έξι ώρες στον ανακριτή ο Λυκουρέζος

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ξεκίνησε την απολογία του στις 12:00 το μεσημέρι και τελείωσε στις έξι το απόγευμα, ενώ ακολούθησε ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης και κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα.

Αρνούνται κάθε σχέση με τη μαφία των φυλακών Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, απαγόρευσης εξόδου, υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και 50.000 ευρώ εγγύηση. Στον Θεόδωρο Παναγόπουλο, μόνον, απαγόρευση εξόδου.

Η απόφαση του ανακριτή να αφεθούν και οι δύο ποινικολόγοι ελεύθεροι, αντίθετα με την αρχική του θέση περί συλλήψεώς τους, εκτιμάται από νομικούς, ως «αναδίπλωση», ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον πρόχειρους δικαστικούς χειρισμούς και για επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας υπόθεσης που δεν ήταν «δεμένη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top