Δήμος Αθηναίων: Κανένας χώρος σε Χρυσή Αυγή για προεκλογικές συγκεντρώσεις

Έντονη αντίδραση από Κασιδιάρη

Ο Γιώργος Καμίνης

Να μην παραχωρηθεί κανένας δημόσιος χώρος του δήμου Αθηναίων για προεκλογικές συγκεντρώσεις ή προεκλογικά κέντρα της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μετά από εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Η πρόταση πέρασε με 26 «ναι», ένα «όχι», μία αποχή και ένα άκυρο.

«Το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, είτε από μεμονωμένα άτομα, είτε από συλλογικούς φορείς, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι απεριόριστο. Τελεί και αυτό υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Συντάγματος. Και επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, αποτελεί ευρωπαϊκή κατάκτηση το γεγονός ότι ο λόγος μίσους έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος μίσους που εισάγει διακρίσεις με βάση κριτήρια φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικής πίστης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ένας λόγος ο οποίος είναι έξω από τα όρια της έννομης τάξης», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή και επικεφαλής της δημοτικής της παράταξης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έκανε λόγο για «φασιστική» και «αντιδημοκρατική» μεθόδευση και για «εγκληματική» απόφαση».

Ο κ. Κασιδιάρης απείλησε με την υποβολή μήνυσης, λέγοντας ότι το «αδίκημα» όσων ψηφίσουν υπέρ αυτής της πρότασης είναι αυτόφωρο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top