Πέντε πασχαλινοί προορισμοί για «ψαγμένους» ταξιδιώτες

Για να ζήσετε με κατάνυξη τις μέρες του Πάσχα

Η Εβδομάδα των Παθών ξεκίνησε και για όσους σκέφτονται ακόμα πού θα μπορούσαν να περάσουν τις εορταστικές αυτές μέρες κατανυκτικά, μακριά από τις ορδές των τουριστών, απολαμβάνοντας μαγευτικά τοπία, το star.gr είναι εδώ για να προτείνει τα πέντε ιδανικά μέρη για… ψαγμένες διακοπές. 

1.    Πέρδικα Θεσπρωτίας

Η παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα - φωτογραφία: Χριστόφορος Λαχανίδης

Ανάμεσα στην τουριστική Πάργα και τα Σύβοτα βρίσκεται το γραφικό χωριό της Πέρδικας με το ιδιαίτερο χρώμα, τις καταπληκτικές παραλίες, όπου το Πάσχα γιορτάζεται παραδοσιακά, υπακούοντας στην κατανυκτική διάθεση των ημερών. Ακόμα και εσείς που είστε της τελευταίας στιγμής θα μπορέσετε να βρείτε να μείνετε σε ένα από τα πολλά τουριστικά καταλύματα που διαθέτει το χωριό. Θα μπορέσετε να απολαύσετε υπέροχες βόλτες στις γαλαζοπράσινες παραλίες του, ανάμεσά τους το Καραβοστάσι, που θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, αλλά και η Αγία Παρασκευή, ο Αρίλας και ο Σταυρολιμνιώνας. Αν είστε τολμηροί μπορεί να κάνετε και καμιά βουτιά, αλλά να ξέρετε ότι τα νερά είναι παγωμένα,. Απαραίτητη είναι και μια επίσκεψη στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, το οποίο είναι κτισμένο ανάμεσα σε πλατάνια και ελαιόδενδρα. Τα βράδια μετά από τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές νοστιμιές στα ταβερνάκια της πλατείας και σίγουρα μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις ξακουστές ηπειρώτικες πίτες. 

2.    Σκύρος

Η Σκύρος "κρεμασμένη" από τους βράχους - φωτογραφία: Δήμος Σκύρου

Η Σκύρος είναι το αντίθετο ακριβώς από τις τουριστικές Σκιάθο και Σκόπελο. Τραχιά και άγρια, χτισμένη ψηλά με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου αποτελεί μια ακόμα επιλογή για όσους επιζητούν αυτές τις μέρες απομόνωση και ξεκούραση. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τη Ανάσταση του Χριστού είναι γιορτή χαράς και ανάτασης ψυχών. 

3.    Φολέγανδρος

Η γραφική Φολέγανδρος - φωτογραφία: Δήμος Φολέγανδρου

Η Φολέγανδρος είναι μια ακόμα επιλογή για τους εναλλακτικούς ταξιδιώτες του Πάσχα. Γοητευτική και πλανεύτρα, μακριά από τη φασαρία που προκαλούν οι ορδές των τουριστών στα πιο ξακουστά νησιά των Κυκλάδων, αποτελεί έναν ακόμα προορισμό για τον εορτασμό του Πάσχα, με τους πιστούς να νιώθουν στο έπακρο το μεγαλείο του Θείου Δράματος, την πορεία του Χριστού προς τη Σταύρωση, αλλά και την αποθέωση της Θείας αγάπης με την Ανάσταση. Μπορείτε να απολαύσετε βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια του νησιού, να δοκιμάσετε παραδοσιακές λιχουδιές και γλυκά του κουταλιού και να αδειάσει το μυαλό και η ψυχή σας, απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου. 

4.    Μονεμβασιά, Πελοπόννησος

Το Πάσχα στη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς γιορτάζεται σε μια μαγική ατμόσφαιρα - φωτογραφία: Δήμος Μονεμβασιάς

Στη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, που αναδύεται απότομα από τη θάλασσα, οι μέρες του Πάσχα δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Οι κάτοικοι ζουν στην κάτω πόλη, που διαθέτει πλακόστρωτα σοκάκια χωρίς να επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια και 4 εκκλησίες (από 40 που λειτουργούσαν παλαιότερα), ανάμεσα στις οποίες και ο Ελκόμενος Χριστός, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία της νότιας Ελλάδας. Οι πιστοί ζουν με κατάνυξη και συγκίνηση τα πάθη του Χριστού και μεταφέρονται σε μια άλλη εποχή που προσφέρει αγαλλίαση στην ψυχή. 

5.    Στούπα και Χερσόνησος Μάνης

Η γραφική Στούπα είναι ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν το Πάσχα ήσυχα και ήρεμα - φωτογραφία: stoupa.gr

Για το τέλος αφήσαμε την άγρια ομορφιά της Μάνης που με κάποιο περίεργο τρόπο ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα των ημερών. Η Στούπα βρίσκεται πέρα από τις βραχώδεις βουνοκορφές του Ταϋγέτου, η υψηλότερη των οποίων είναι ο Προφήτης Ηλίας (2.407 μ.). Έχει τιρκουάζ νερά και προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο μακριά από τη σύγχρονη ζωή, καθώς και την ευκαιρία να βυθιστεί κανείς στην αρχαιοελληνική μυθολογία με τους θεούς και τις νύμφες, στις ιστορίες με τους μεσαιωνικούς πύργους και τα φέουδα μεταξύ των οικογενειών για τα οποία είναι ξακουστή η περιοχή.

Της Ευαγγελίας Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top