To χρονικό της σύλληψης του Βούλγαρου εκτελεστή

Μια ξεχασμένη απόδειξη αγοράς ρούχων πρόδωσε το δολοφόνο του Μακρή

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο εκτελεστής του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονηθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον περασμένο Οκτώβριο. Πρόκειται για Βούλγαρο με τουρκικές ρίζες. Ανακουφισμένη η σύζυγος, γνωστό μοντέλο Βικτώρια Καρύδα.

«Αισθάνομαι χάλια, πώς να αισθάνομαι; Δεν θέλω να σας πω τίποτα παραπάνω. Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτόν τον άνθρωπο τον έχουνε πιάσει. Εύχομαι το χειρότερο γι΄αυτόν τον άνθρωπο και τα παιδάκια μου δεν είναι καλά θέλω να ξέρετε και δεν θέλω να είστε εδώ μπροστά στα σπίτι.», είπε στους δημοσιογράφους οι οποίοι την περίμεναν έξω από την οικία του ζευγαριού στη Βούλα, η σύζυγος του Γιάννη Μακρή και μητέρα δύο παιδιών.

Λίγη ώρα πριν, η Βικτώρια Καρύδα έμαθε τα μαντάτα. Ο στυγνός δολοφόνος, ο άνθρωπος που της στέρησε τον άντρα της ζωής της πριν από πέντε μήνες, βρίσκεται πια στα χέρια των αρχών. Άκουσε τα νέα με ανακούφιση, έτρεξε στο σπίτι της στη Βούλα, πήρε τα δύο ανήλικα παιδιά της και έφυγε....

Πρόκειται για έναν 31χρονο Βούλγαρο με τουρκικές ρίζες. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Μαζί του ήταν και μια γυναίκα. Το βράδυ της δολοφονίας ο δράστης δεν ήταν μόνος. Οι αστυνομικοί ψάχνουν και τον συνεργό του, ο οποίος είναι ο 33χρονος αδερφός του!

Η απόδειξη στο παντελόνι πρόδωσε τον εκτελεστή

Οι αστυνομικοί οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση δολοφονίας του Μακρή προσπαθούσαν εδώ και καιρό να βρουν τον άνθρωπο που εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου.

Είχαν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, που έδειχνε καρέ – καρέ τη στιγμή της δολοφονίας.

Παράλληλα συγκέντρωναν πληροφορίες από τον σκοτεινό κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του δολοφόνου και να φτιάξουν μια μικρή λίστα βασικών υπόπτων.

Ο 31χρονος Βούλγαρος, παρόλο που δεν είχε ποινικό παρελθόν στην Ελλάδα, ήταν διαβόητος για τη δράση του στον κόσμο της Μαφίας.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα ήρθε ξανά στην Ελλάδα από το εξωτερικό μαζί με μια νεαρή γυναίκα, που φέρεται να είναι σύντροφός του.
Έμεινα  σε τρία ξενοδοχεία στα Νότια Προάστια.

Ο κατηγορούμενος φρόντιζε να αλλάζει τακτικά αυτοκίνητα, να είναι διακριτικός στις κινήσεις του και να παίρνει μέτρα ασφαλείας.
Η  γενικότερη συμπεριφορά του κινητοποίησε τις αρχές.

Από τις έρευνες των προηγούμενων μηνών οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι ο εκτελεστής του Μακρή έφθασε στην Ελλάδα περίπου δύο εβδομάδες πριν από τη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, στις 31 Οκτωβρίου.

Οι κινήσεις του δε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν παρόμοιες με τις πρόσφατες ενέργειες του Βούλγαρου στη Γλυφάδα.

Πλέον, οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ ήτααν σχεδόν βέβαιοι ότι είχαν στα χέρια τους τον δολοφόνο. Αυτό που τους έλειπε ήταν το κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο που θα έδενε την υπόθεση.

Στις 2 Απριλίου οι αστυνομικοί εισβάλουν στο ξενοδοχείο, όπου έμενε ο Βούλγαρος.

Εκείνος τους αντιλαμβάνεται και επιχειρεί να ξεφύγει.

Μπαίνει στο αυτοκίνητο του και στην προσπάθεια του να εξαφανιστεί πέφτει πάνω στα περιπολικά και συλλαμβάνεται.

Από την πρώτη στιγμή της εξέτασης του στο Αστυνομικό Μέγαρο της ΓΑΔΑ, αρνείται τα πάντα. Ειρωνεύεται τους αστυνομικούς και δεν αποκαλύπτει τίποτα σχετικό με το λόγο για τον οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα.

Όμως, ο Βούλγαρος δεν υπολόγισε σωστά μια σημαντική λεπτομέρεια.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Γλυφάδα οι αστυνομικοί βρήκαν μια απόδειξη αγοράς ρούχων στις 30 Οκτωβρίου 2018. Μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του Μακρή στη Βούλα.

Επιπλέον τα ρούχα στην απόδειξη ήταν όμοια με αυτά που φορούσε ο εκτελεστής.

Μάλιστα ο Βούλγαρος έκανε μια αντίστοιχη αγορά και κατά τη νέα του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Βούλγαρος εκτελεστής δεν μιλάει στους αστυνομικούς και δεν λέει τίποτα.

Στην Βουλγαρία δεν έχει απασχολήσει τις αρχές, όμως αυτό που έχουν μάθει οι αρχές είναι ότι απελάθηκε από τον Καναδά όπου είχε επιχείρηση το 2016 για ληστείες, κλοπές και κατοχή οπλισμού.

«Είχε έρθει για διακοπές εκείνη την περίοδο αλλά όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δεν εμπλέκεται.», είπε στους δημοσιογράφους  η συνήγορός του κατηγορουμένου, ο οποίος πήρε προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον  του ανακριτή,  στις 10 Απριλίου.

Η ζωή της Βικτώριας Καρύδα, μετά από τη δολοφονία του συζύγου της

Το μοντέλο όπως λένε οι γείτονες είναι λιγομίλητο και κρατάει χαμηλούς τόνους. Για τις μετακινήσεις της χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο ίδιο τύπου με αυτό που είχε ο σύζυγος της. Μάλιστα το αυτοκίνητο στο οποίο δολοφονήθηκε ο άντρας της, το έχει κρατήσει και το είναι σταθμευμένο στο γκαράζ....

Όλο αυτό το διάστημα η Βικτώρια Καρύδα προσπαθεί να διαχειριστεί τον ανείπωτο πόνο του χαμού του λατρεμένου της συζύγου.

«Ήταν τόσο καλός άνθρωπος με όλους, με ανοιχτή καρδιά, έξυπνος, αξιοπρεπής, έκανε πολλά καλά πράγματα στη ζωή του. Σαν το Γιάννη είναι πολύ λίγοι. Είναι ο άγγελος μου, τον νιώθω δίπλα μου κάθε λεπτό και τον αγαπώ.»

Αυτά έγραψε η ίδια σε επιστολή της δύο μήνες μετά τη δολοφονία του άντρα της. Μετά από την σιωπή και την απουσία μηνών από τα social media, η Βικτώρια Καρύδα ενεργοποίησε ξανά τον λογαριασμό της στο Instagram πριν από 15 ημέρες. Δεν σταμάτησε μάλιστα να ανεβάζει φωτογραφίες με τον σύζυγο της. Από την περίοδο της εγκυμοσύνης της, από διακοπές, φωτογραφία αγκαλιά με τον 46χρονο γράφοντας :
«Ο Άγγελος μου.».

Σε άλλη ανάρτηση, τρεις φωτογραφίες τους συνόδευσε το κείμενο : "Μην χαλάτε το χρόνο σας για τσακωμούς ... Ζήστε κάθε στιγμή με το ταίρι σας, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σας προσφέρει η ζωή!". Λίγα 24ωρα πριν, συμμετείχε σε επίδειξη μόδας στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μια προσπάθεια να επανέλθει στη δουλειά της.

Το μοντέλο ανέβασε και φωτογραφίες θρησκευτικών εικόνων γράφοντας : " Θεέ μου, Εσύ που στάθηκες μ΄αγάπη στο πλευρό μου, Και που στον κάθε κίνδυνο σε είχα βοηθό μου!".

Δείτε ολόκληρο το κεντρικο δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top