Χαλάει ο καιρός: Ισχυρές βροχοπτώσεις σε Αθήνα και Κρήτη

Μεταβολή από το απόγευμα της Παρασκευής

καιρος

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν όλο το Σαββατοκύριακο (6/04 και 07/04) και θα επηρεάσουν όλη τη χώρα.

Σφυροκόπημα στην Κρήτη: Τρεις σφοδρές κακοκαιρίες μέσα σε 45 ημέρες

Στους προγνωστικούς χάρτες παρουσιάζονται οι μέγιστες εκτιμώμενες εντάσεις ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 05/04 και του Σαββάτου 06/04 / Φωτογραφία: meteo

Στο επίκεντρο η Αθήνα και η Κρήτη

Σύμφωνα με το meteo κατά τη διάρκεια της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, την Κρήτη και προς το βράδυ τις Κυκλάδες, το Σάββατο θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την Κυριακή πρόσκαιρα θα περιοριστούν στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα εντονότερα φαινόμενα (κυρίως το Σάββατο) συμπεριλαμβάνονται τόσο το νησί της Κρήτης, όσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.  

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοανατολικών κυρίως διευθύνσεων, με εντάσεις που θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια κυρίως τμήματα της χώρας.  

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι μέγιστες εκτιμώμενες εντάσεις ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 05/04 και του Σαββάτου 06/04.
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top