Τουρκικά F16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά

Ερντογάν: «Θα απογειώνουμε κι εμείς μαχητικά πάνω από το Αιγαίο»

f16 παραβιασεις

Πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά πέταξαν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη το πρωί της Παρασκευής.

Όπως έγινε γνωστό, στις 10:06 δύο τουρκικά F16 πέταξαν 25.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και δύο λεπτά αργότερα το ίδιο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέρασε σε ύψος 28.000 ποδών πάνω από τη νήσο Παναγιά, που βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών.

Ερντογάν: «Θα απογειώνουμε κι εμείς μαχητικά πάνω από το Αιγαίο»

Των παραβιάσεων είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια κοινής τηλεοπτικής συνέντευξης στα κανάλια Show TV, Bloomberg HT και HaberTurk TV:

Όταν απογειώνονται τα αεροσκάφη της Ελλάδας και μετά απογειώσουμε και εμείς τα δικά μας τότε λένε γιατί απογειώθηκαν; Τί θα πει αυτό; Αυτά δεν είναι τουριστικά, αν απογειώνονται τα δικά σου, θα απογειωθούν και τα δικά μου. Αυτή η δουλειά δεν έχει συγχώρεση. Αν γίνει κάτι διαφορετικό τότε τί θα γίνει; Γιατί; Ας δέσουμε τον γάιδαρό μας σε γερό παλούκι και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον Αλλάχ.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στους πυραύλους S400, λέγοντας πως «εμείς αυτή τη δουλειά την τελειώσαμε, δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε».

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο τελικά και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του είπε πως του βρίσκει δίκιο. «Παρόλα αυτά εμείς δεν είμαστε κλειστοί στο θέμα των Patriot. Τους είπαμε πως “εάν μπορεί να γίνει συμπαραγωγή, εάν είναι εφικτό στο θέμα της πίστωσης, εμείς μπορούμε να κάνουμε και με εσάς αυτό το βήμα”. Στο μεταξύ οι Υπουργοί Άμυνάς μας συνεχίζουν τις συναντήσεις. Για μας ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ σημαντικός στο θέμα των S400» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ξανά ότι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία υπάρχουν S300. «Καλά και τί θα γίνει αν έχει η Τουρκία; Εμείς αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τον δρόμο που χαράξαμε», ανέφερε. 

Κουμουτσάκος: «Προκλητική η απαίτηση Ερντογάν»

«Ο Τούρκος Πρόεδρος ζητά, με προκλητικό τρόπο, από την χώρα μας κάτι ανήκουστο. Να  εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και να σταματήσει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Αν αυτό εννοεί η Άγκυρα, όταν μιλά για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να της ξεκόψει κάθε τέτοια σκέψη.Στα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας δεν χωρούν παζάρια και συμψηφισμοί» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top