ΕΔΕ τελικά για τον καταδρομέα που τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή»

Έκανε πτώση με αλεξίπτωτο και τραβούσε και βίντεο

'Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση που αρχικά διέρρευσε στα ΜΜΕ, για την αποβολή από το Σώμα Αλεξιπτωτιστών του καταδρομέα, ο οποίος έκανε πτώση με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα τραβούσε selfie video να τραγουδά το "Μακεδονία Ξακουστή". Ωστόσο το ΓΕΣ με ανακοίνωσή του που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν αποβλήθηκε ο στρατιώτης και πως διενεργείται ΕΔΕ, όχι γιατί τραγουδούσε το συγκεκριμένο τραγούδι, αλλά γιατί παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας. 

«Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για  τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη  ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΓΕΣ.  

Κύκλοι μάλιστα του ΓΕΣ την Πέμπτη επέμεναν ότι ο νεαρός στρατιώτης έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή των συνεδέλφων του. 

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας, αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους», ανέφεραν. 

Επισήμαιναν επίσης ότι ο στρατιώτης δεν έδωσε προσοχή στο άλμα και κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά, αφού προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, χωρίς να τηρεί τις οδηγίες προσγείωσης με αλεξίπτωτο. 

Ο ίδιος ο καταδρομέας δηλώνει ότι τη Δευτέρα θα μάθει την τιμωρία του.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook έγινε αμέσως viral. 

Ο ίδιος έγραφε στην ανάρτησή του που συνόδευε το βίντεο:

«Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας…. Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα, καθώς πρόγονοί μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα…Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας…. Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική… Έτσι λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει η ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους… Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες… Αντιθέτως, την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα… Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπούχλη Εμμανουήλ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top