Τι απαντά ο Ψινάκης για το πόρισμα - καταπέλτη για την πυρκαγιά στο Μάτι

Του αποδίδει ολέθρια λάθη και παραλείψεις

Η εισαγγελική διάταξη για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου καίει τον Δήμαρχο Μαραθώνα. Του αποδίδει ολέθρια λάθη και παραλείψεις. Δείτε τι απαντά ο Ηλίας Ψινάκης, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, αποκλειστικά στο Star.

Καταπέλτης κατά Ψινάκη η διάταξη για το Μάτι 

Καταπέλτης κατά Ψινάκη η εισαγγελική διάταξη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι του χρεώνει ότι:

1.    Δεν μερίμνησε για την έγκαιρη εκκένωση της περιοχής 

2.    Δεν κινητοποίησε τα γραφεία πολιτικής προστασίας του Δήμου

3.    Δεν καθάρισε -ως όφειλε- την βλάστηση στην περιοχή της εδαφικής του αρμοδιότητας

O Ηλίας Ψινάκης λείπει και πάλι…. Αυτή τη φορά,  από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για προσέλκυση επενδύσεων, απαντά στο Star και τον Γιώργο Βότσκαρη: 

«Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της. Από την πρώτη στιγμή έχω πει πως μόνο μπροστά στη δικαιοσύνη θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και τί ακριβώς έγινε εκείνες τις τραγικές ώρες. Η οδός της δικαιοσύνης μπορεί για άλλους να είναι εφιάλτης, για εμένα όμως είναι ανακούφιση».

Ανακούφιση για τον Δήμαρχο Μαραθώνα, προσβολή για τους συγγενείς των νεκρών.

Στις 292 σελίδες της διάταξής αποτυπώνεται το χάος, η αποδιοργάνωση και η πλήρης κατάρρευση του μηχανισμού τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς που θέρισε ζωές. Εντολή εκκένωσης δεν δόθηκε ποτέ… πως θα μπορούσε να είχε δοθεί άλλωστε αφού ο Δήμαρχος Μαραθώνας είχε πάρτι στη Μύκονο.

Εισαγγελικό πόρισμα για Μάτι: Πλήρης κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού!

Όπως λέει ο Ηλίας Ψινάκης στην εκπομπή «Αυτοψία»,  παρότι δεν ήταν «σε mood» δεν μπορούσε να ακυρώσει το πάρτι της γιορτής του, λόγω πρωτοκόλλου.

«Ο πρέσβης έχει τιμές αρχηγού κράτους δεν μπορείς να το φέρεις κάπου και μετά να το ακυρώσεις γιατί δεν είσαι σε mood κι έτσι πέρασα μια μαύρη γιορτή», είπε ο Ηλίας Ψινάκης.  

«Αυτή ήταν η δεύτερη βλακεία που έκανα. Στο σπίτι έμενε κι η μητέρα και η φωτιά όντως πέρασε. Η μητέρα μου μου είπε καιγόμαστε καιγόμαστε. Αυτό μου είχε πει η μητέρα μου, καήκαμε καιγόμαστε!», έλεγε  ο Ηλίας Ψινάκης τον Ιούλιο του 2018.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα αναμένεται να περάσει την πόρτα του ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα δεν έκανε...

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top