Χειροπέδες στα μέλη συμμορίας που έσπερναν τον τρόμο στην Αθήνα

Εξιχνιάστηκαν 324 κοπές και διαρρήξεις

Εξαρθρώθηκε μια από τις σκληρότερες εγκληματικές ομάδες της Αθήνας. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες  συλλήψεις .

Συγκεκριμένα τους 213 φτάνουν οι κατηγορούμενοι, 138 έχουν συλληφθεί, ενώ η αστυνομία έχει εξιχνιάσει 324 κλοπές και διαρρήξεις. .Μια από τις πιο αδίστακτες εγκληματικές ομάδες βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών .

Η επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ξεκίνησε στις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης με ταυτόχρονες εφόδους σε σπίτια σε Εξάρχεια, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Άγιο Παντελεήμονα και Ομόνοια. 

Από τα άτομα που συνελήφθησαν, τα 45 συμμετείχαν στην κατάληψη κτιρίου στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια, όπου το χρησιμοποιούσαν  ως ορμητήριο και χώρο αποθήκευσης και διαφυγής.

Οι κακοποιοί εισέβαλλαν σε διαμερίσματα που βρίσκονταν σε πολυκατοικίες με αρκετά γραφεία. Άδειαζαν σταθμευμένα οχήματα σε σημεία με μειωμένη κυκλοφορία.

Σκορπούσαν επίσης τον τρόμο και σε πεζούς. Τους παρακολουθούσαν και μόλις έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία, με την απειλή μαχαιριού ή πυροβόλου όπλου, τους άρπαζαν τσάντες, κοσμήματα και ό,τι άλλο έβρισκαν. Σε περίπτωση που το θύμα αντιστεκόταν, τότε δε δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν μοιράσει ρόλους μεταξύ τους . Ο παρατηρητής  ψάρευε τα θύματα. Ο ερευνητής  "χτένιζε" τους χώρους που θα χτυπούσαν, ενώ μετά αναλάμβανε δράση το άτομο που προσέγγιζε τα θύματα και τέλος αυτός που έκανε τη βρώμικη δουλειά. 

Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν, έναντι αντιτίμου, στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας καταστήματα πώλησης προϊόντων κλεπταποδοχής . 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top