Ποινική δίωξη στην 30χρονη μάνα για το μωρό που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα

Ήταν ψυχρή και αδιάφορη ενώπιον του Εισαγγελέα

Ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια, με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της μάνας με το νεκρό βρέφος στη Βάρκιζα, όπως μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. 

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Μωρό κάηκε ζωντανό μέσα σε γκαρσονιέρα

Βάρκιζα: Το άγνωστο δράμα πίσω από τον θάνατο του βρέφους

Η 30χρονη ήταν ψυχρή ενώπιον του Εισαγγελέα - Τι υποστήριξε

Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε ψυχρή ενώπιον του εισαγγελέα. Ο δικαστικός λειτουργός θέλησε να μάθει γιατί το μωρό ήταν μόνο του στο σπίτι και πως προκλήθηκε η πυρκαγιά. Εκείνη απάντησε με απάθεια ότι είχε αφήσει από νωρίς μόνο του το κοριτσάκι πιστεύοντας ότι θα το πρόσεχε ο οδηγός ταξί με τον οποίο είχε σχέση. 

«Άφηνε αναμμένο το πιστολάκι στα πόδια της μικρής για να ζεσταίνεται»

Η κατηγορούμενη είπε ότι είχε αναμμένη τη σόμπα στο διαμέρισμα και ότι χρησιμοποιούσε το πιστολάκι μαλλιών το οποίο άφηνε αναμένο στα πόδια του μικρού κοριτσιού για να ζεσταίνεται. Όταν γύρισε είπε ότι είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την πυροσβεστική. Η μάνα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται.

Ο οδηγός ταξί είπε επίσης ότι είχε φύγει από το σπίτι εδώ και έναν μήνα, καθώς η κατηγορούμενη είχε κάνει νέα σχέση και δεν του άρεσε ο τρόπος ζωής της. 

Ο εισαγγελέας της άσκησε δίωξη για:

-Θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
- Εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος 
 

Το χρονικό 

Η πυροσβεστική έλαβε κλήση για φωτιά σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα, στις 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο ισόγειο διαμέρισμα βρήκαν την πόρτα ανοιχτή κι ένα μωρό απανθρακωμένο πάνω στο διπλό κρεβάτι. Η φωτιά εκδηλώθηκε από θερμαντικό σώμα. Η ιστορία πίσω από το νεκρό βρέφος μοιάζει με… δράμα. Η 30χρονη μητέρα δεν έχει κανέναν στον κόσμο, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και ζει στο σπίτι που της άφησε η μητέρα της. Η γυναίκα έχει χάσει άλλα δύο παιδιά στο παρελθόν πριν το 16 μηνών κοριτσάκι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top