Κρήτη: «Βούλιαξαν» οι δρόμοι των Χανίων από την κακοκαιρία

Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Η Κρήτη είναι η περιοχή που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χτυπιέται από την κακοκαιρία Ωκεανίς. Από το μεσημέρι,  αγνοείται ένας άνδρας 60 χρόνων, ενώ τα Χανιά μοιάζουν αγνώριστα.  

Μετά από 111 χρόνια που έστεκε στο σημείο, το γεφύρι δεν άντεξε το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας. Τα θεμέλια είχαν φαγωθεί από τις καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων ημερών. 

Από το μεσημέρι στις Βρύσες Αποκορώνου έχει σημάνει συναγερμός καθώς ένας κτηνοτρόφος, 60 χρόνων, αγνοείται στον ποταμό Βατουδιάρη.  Ο  τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν η γυναίκα του. 

Ο κτηνοτρόφος  έφυγε το πρωί  με το φορτηγάκι του από το χωριό Εμπροσνερό για να πάει στη στάνη του. Σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να διασχίσει τον ποταμό . Όμως, το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε καθώς ο ποταμός έχει φουσκώσει από την κακοκαιρία. 
Πυροσβέστες και δύτες  της ΕΜΑΚ χτενίζουν τον ποταμό, το μεσημέρι εντόπισαν το αυτοκίνητό του. 

Η αγωνία για την τύχη του αγνοούμενου κτηνοτρόφου χτυπάει κόκκινο , εννέα μόλις ημέρες από το τραγικό δυστύχημα στο Γεροπόταμο Ηρακλείου όπου τέσσερα 

Οι αντοχές των Κρητικών δοκιμάζονται για μια ακόμη φορά. Το νησί έχει κοπεί στα δύο εξαιτίας των κατολισθήσεων .   

Στα Χανιά οι δρόμοι που οδηγούν στον Άγιο Φανούριο, στους Άγιους Πάντες, από το χωριό Φουρνέ προς τους Λάκκους και από την Αργυρούπολη προς την Ασή Γωνιά  είναι απροσπέλαστοι, ενώ με δυσκολία κινούνται οι οδηγοί προς Φόδελε, Αγία Πελαγία, Σκεπαστή στο νομό Ηρακλείου.  

Οι δρόμοι στα Χανιά βούλιαξαν. Η Εθνική Οδός μετατράπηκε σε λιμνοθάλασσα. Αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν ανάμεσά τους και ένα ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή στο Ρέθυμνο. 

Την ώρα που οι οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι. Ένας νεαρός θέλοντας να σατιρίσει την κατάσταση που επικρατεί πήρε το καλάμι του, στάθηκε στη γέφυρα και το έριξε στο ψάρεμα.

Η περιοχή του Κουμ Καπί πνίγηκε στα λασπόνερα. Ένας πολίτης προσπαθούσε να διασχίσει τον πλημμυρισμένο δρόμο με το νερό να του φθάνει μέχρι τη μέση. 

Ένα τεράστιος πλάτανος ξεριζώθηκε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο. 

Η ισχυρή χαλαζόπτωση, που κράτησε για περισσότερες από πέντε ώρες, μετέτρεψε την Εθνική Οδός στο ύψος του Φόδελε, έξω από το Ηράκλειο, σε πίστα του σκι.  Το ύψος του χαλαζιού είχε ξεπεράσει τους 20 πόντους.  

Ενώ η κακοκαιρία Ωκεανίς είναι ακόμα σε εξέλιξη , κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών βρίσκεται στο νησί προκειμένου να κάνει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.  

Η  ευθύνη για τη συντήρηση του οδικού δικτύου ανήκει στην Περιφέρεια,  στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.  Η  Περιφέρεια επισημαίνει ότι ουδείς μπορούσε να προβλέψει τον όγκο του νερού που προκάλεσε τις κατολισθήσεις  ενώ συγκροτείται ειδικό κλιμάκιο για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.   

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top