Θρήνος στην Προεδρική Φρουρά: Ο 24χρονος Εύζωνας που "έφυγε" ξαφνικά

Λίγο νωρίτερα είχε εκτελέσει την υπηρεσία του στον Άγνωστο Στρατιώτη

Τη ζωή του αιφνίδια έχασε ένας 24χρονος στρατιώτης της Προεδρικής Φρουράς, το βράδυ της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου. Ο οπλίτης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο 401, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Οι πληροφορίες λένε ότι, λίγο νωρίτερα εκτέλεσε κανονικά την υπηρεσία του στον Άγνωστο Στρατιώτη, από τις 19.00 έως τις 20.00. Δε φέρεται να είχε κάποια ενόχληση, όταν πήγε στον θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς για να ξεκουραστεί, μέχρι τη βραδινή επιθεώρηση, όταν και διακομίσθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατός του. Το παλικάρι υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά από τον περασμένο Οκτώβριο. 

Καταγόταν από την Πάτρα και σύμφωνα με το patrastimes, ο πατέρας του είναι Περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής της Πάτρας ενώ η μητέρα του εργάζεται στην Αγροτική Τράπεζα. Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι ο άτυχος νέος ήταν αθλητής του μπάσκετ, σπουδαίο ταλέντο από την ακαδημία της Παναχαϊκής, που αγνωνίστηκε στον Προμηθέα και σε άλλες ομάδες.

Η εκφορά της σορού του θα πραγματοποιηθεί με όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 15.00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου στην οικογένεια του Εύζωνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με την οικογένεια του Εύζωνα και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Κατά την νεκρώσιμη ακολουθία, θα εκπροσωπηθεί από τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας  Αντιπτέραρχο (Ι) Γρηγόριο Πρεζεράκο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top