H πλατεία Ομόνοιας αλλάζει (πάλι): Τι εργασίες γίνονται

Καμίνης: Θα αποδοθεί περισσότερο ασφαλής και λειτουργική

Εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Ομόνοιας

Απροσπέλαστη είναι η (πολύπαθη) πλατεία Ομόνοιας εδώ και λίγο καιρό, αφού ο δήμος Αθηναίων έχει περιφράξει την κεντρική πλατεία της χώρας για νέες  εργασίες αποκατάστασης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στο τέλος Ιανουαρίου και  -σύμφωνα με τον δήμο- δε θα είναι μεγάλης κλίμακας, ωστόσο θα είναι πολύ σημαντικές.

Ειδικότερα, τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, μετά από έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, θα αντικαταστήσουν το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500 τμ), με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα βοηθούν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας. 

Παράλληλα, θα αποκατασταθούν οι κερκίδες και θα επαναλειτουργήσουν οι «λίμνες», που έως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητες.

Εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Ομόνοιας

«Φρούριο» θυμίζει εδώ και λίγο καιρό η Ομόνοια, η οποία έχει περικυκλωθεί από λαμαρίνες λόγω εργασιών

«Προχωρούμε σε εργασίες αποκατάστασης που είναι αναγκαίες για την πλατεία της Ομόνοιας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Επισημαίνοντας τη χρησιμοποίηση φιλικών για το περιβάλλον υλικών, τόνισε ότι «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, η πλατεία Ομονοίας θα αποδοθεί στους πολίτες περισσότερο ασφαλής και λειτουργική».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής Κατασκευών και Κτιριακών Έργων κ. Γιώργος Αποστολόπουλος σημείωσε ότι «θα γίνουν και εργασίες επισκευής βλαβών και βελτίωσης της στεγάνωσης και των υποδομών άρδευσης και αποχέτευσης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top