Tον συνέλαβαν λόγω συνωνυμίας για ξυλοδαρμό και ληστεία που δεν είχε κάνει

Η απίστευτη περιπέτεια ενός 30χρονου

συλληψη συνωνυμια

Ένας 30χρονος δεν πίστευε στα αυτιά του όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι συλλαμβάνεται για ληστεία και ξυλοδαρμό που δεν είχε κάνει.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Ιανουαρίου, όταν μία λησταρχίνα με το γιο της λήστεψαν και ξυλοκοπήσαν μία ηλικιωμένη γυναίκα, όπως και τον ανιψιό της που πήγε να τη βοηθήσει.

Οι αστυνομικοί γρήγορα έμαθαν τα ονόματα των δραστών και εντόπισαν τον γιο της γυναίκας.

Κάλεσαν μάλιστα και τον ανιψιό ο οποίος και αναγνώρισε στο πρόσωπο του 30χρονου τον υποτιθέμενο δράστη.

Ο ίδιος φώναζε ότι είναι αθώος και ότι πρόκειται για συνωνυμία.

Η ποινή για τα αδικήματα είναι ακόμα και ισόβια. Άρχισε έτσι ο αγώνας για να αποδείξει ότι συνέλαβαν λάθος άνθρωπο.

Μέσα από κάμερες κλειστού κυκλώματος αποδείχθηκε ότι ο 30χρονος την ημέρα της ληστείας δεν ήταν στον τόπο που έλαβε χώρα η ληστεία και ο ξυλοδαρμός.

Ανακριτής και εισαγγελέας δέχθηκαν τις αποδείξεις του και τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ πλέον οι αρχές αναζητούν τον πραγματικό δράστη.

Η δικηγόρος του 30χρονου Ρομά, Τατιάνα Δουβαρά, δήλωσε στο star.gr:

«Ένας άνθρωπος συνελήφθη και κινδύνευσε να προφυλακιστεί λόγω συνωνυμίας και φυλής αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Η προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζονται ορισμένες κοινωνικές ομάδες καμιά φορά οδηγεί σε ολέθρια λάθη. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και συλλογή στοιχείων αποδείξαμε στους ανακριτή και εισαγγελέα ότι είχε συλληφθεί ο λάθος άνθρωπος. 

Η δικηγόρος, Τατιάνα Δουβαρά

Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Οι έρευνες του ανακριτή και των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται προς τη σωστή κατεύθυνση πλέον. Ας μη λησμονούμε ότι η αθώωση ενός ενόχου είναι δικαστική πλάνη. Η καταδίκη ενός αθώου είναι έγκλημα».

Ρεπορτάζ: Tασούλα Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top