Λίμνη Κερκίνη: Ο σπουδαιότερος υδροβιότοπος της Ευρώπης

Εκεί που ζουν οι σπάνιοι αργυροπελεκάνοι

Η απέραντη δύναμη της ομορφιάς ξεδιπλώνεται σε ένα μικρό οδιπορικό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, στη λίμνη Κερκίνη. 

Eκεί ζουν σπάνιοι αργυροπελεκάνοι, που μαγεύουν με τη χάρη και τη μοναδικότητά τους. Οι άνθρωποι σιωπούν ως ταπεινοί θεατές μπροστά στο μεγαλείο της φύσης. 

Ο μεγαλειώδης χορός των αργυροπελεκάνων, καθρεπτίζεται στα νερά της λίμνης. Κοκκίνοι λαιμοί, φουντωτά σκουφιά και αγέρωχο άνοιγμα φτερών, κλέβουν την παράσταση.

Οι αργυροπελεκάνοι είναι οι πλέον φανταχτεροί «θαμώνες» στη λίμνη Κερκίνη. Μια τεχνητή λίμνη, που κατασκευάστηκε το 1932 και μετατράπηκε από την αγάπη των ανθρώπων της περιοχής σε φυσικό καταφύγιο αλλά και σε έναν από τους σπουδαιότατους υδροβιοτόπους στην Ευρώπη. 

Στη λίμνη Κερκίνη υπάρχουν πάνω από 300 διαφορετικά είδη πουλιών. Για να τα φωτογραφίσουν, έρχονται φωτογράφοι απ΄όλο τον κόσμο αλλά και απλοί τουρίστες.

Τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, οι αργυροπελεκάνοι είναι δεκτικοί στην ανθρώπινη παρουσία. Είναι η περίοδος αναπαραγωγής και πλησιάζουν τους ψαράδες για να εξασφαλίσουν εύκολα τροφή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top