Καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον η βιντζότρατα

Σύλλογοι ψαράδων ζητούν από το Υπουργείο να βάλει τέλος σε αυτό το εργαλείο

Εν αναμονή του νομοσχεδίου για την αλιεία που θα δίνει τέλος στην παράνομη αλίευση, πληθαίνουν οι φωνές για την κατάργηση του εργαλείου της βιντζότρατας.

Όλοι πλέον βλέπουν τι ακριβώς προκαλεί στο θαλάσσιο περιβάλλον. Ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ζητά να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει το καταστροφικό εργαλείο:

Όλοι γνωρίζουν την μεγάλη καταστροφή την οποία προκαλεί το συγκεκριμένο εργαλείο στο βυθό της θάλασσας. Είναι τώρα η στιγμή το υπουργείο να πάρει όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες, όπως κάνει και η Ευρωπαϊκή επιτροπή, για να λύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Συνολικά 70 σύλλογοι ψαράδων από όλη την Ελλάδα, φωνάζουν από την πρώτη στιγμή προς το υπουργείο να βάλει τέλος στο συγκεκριμένο εργαλείο. 

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή λόγοι που πρέπει αυτό το εργαλείο να αλιεύει στις ελληνικές ακτογραμμές. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική κατάργηση του άκρως καταστρεπτικού εργαλείου της βιντζότρατας» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Σωτήρης Λαμπαδαρίδης, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Αλιέων.

Το πανελλήνιο δίκτυο παράκτιων αλιέων καταγγέλλει πως παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί μόνο 28 άδειες για τις βιντζότρατες, στην πραγματικότητα είναι περισσότερες.

Ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης αναμένεται να φέρει νομοσχέδιο τον επόμενο μήνα, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της αλιευτικής νομοθεσίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top