Κατολισθήσεων συνέχεια - Καταρρέουν δρόμοι ανά την Ελλάδα!

Φόβοι λόγω των νέου κύματος βροχοπτώσεων

Πριν προλάβουν να αποκατασταθούν οι τεράστιες καταστροφές που άφησε πίσω τους η παρατεταμένη κακοκαιρία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο κύμα βροχοπτώσεων.

Στον δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης, δύο χιλιόμετρα μετά το χωριό Αρτεμισία, μια... νέα κατολίσθηση έκλεισε το ρεύμα προς την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας. Το φαινόμενο που οδηγεί σε κατάρρευση μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηλείας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, ώσπου να σταματήσει εντελώς.

«Αντίστοιχα τέτοια φαινόμενα ενδεχομένως μικρότερης κλίμακας ή και μεγαλύτερης κλίμακας έχοευν στημειωθεί στην κοινότητα Καυκανιάς», λέει στο STAR ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς

Κατολίσθηση παρέσυρε έλατα στην Αχαΐα
Μια ακόμη μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην Αχαία. Τεράστιοι χωμάτινοι όγκοι παρέσυραν μαζί τους τα έλατα και κατέστρεψαν την Περιμετρική Καλεντζίου.

Θα... κιτρινίσει η Ελλάδα τη Δευτέρα - Αυξημένη η αφρικανική σκόνη

Νέο κύμα βροχοπτώσεων από την Τρίτη
Πριν καλά καλά προλάβουν τα μηχανήματα να πιάσουν δουλειά για την αποκατάσταση των καταστροφών, ένα νέο κύμα βροχοτπώσεων ετοιμάζεται να πλήξει τη χώρα 

«Από την Τρίτη το μεσημέρι ο καιρός αλλάζει. Έτσι βροχές και καταιγίδες περιμένουμε να πέσουν αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη στη διάρκεια της νύχτας στη Στερεά, Θεσσαλια και Ηπειρο και το πρωί της Τετάρτης στο Βόρεια Αιγαίο, τη Μακεδονία και τη Θράκη», λέει ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης.

Κινδυνεύει η Μεσόγειος   
Την ώρα που οι μετεωρολόγοι του  Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών κάνουν λόγο για ρεκόρ βροχής τον Ιανουάριο στη χώρα μας, παγκόσμιες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η συχνότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, με πλημμύρες ή λειψυδρία, πολικό ψύχος ή καύσωνες αυξάνεται δραματικά. Ο κώδωνας του κινδύνου κρούει πιο... ηχηρός στη Μεσόγειο!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top