Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα σήμερα λόγω συγκεντρώσεων

Κινητοποιήσεις δασκάλων και τραυματιοφορέων

τραυματιοφορεις

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα δάσκαλοι και τραυματιοφορείς στο κέντρο της Αθήνας και το Μαρούσι, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας να γίνονται σήμερα με δυσκολία.

Η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 «όλους τους εργαζόμενους στους οποίους οι διοικήσεις με αυθαίρετη ερμηνεία αρνούνται τη χορήγηση της ειδικής άδειας παρότι δικαιούχοι (παρακευαστές, Κέντρα Υγείας, Τμήματα Εφημερίας κ.ά.)».

Τη στάση εργασίας των τραυματιοφορέων, στηρίζει και η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία).

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «επανειλημμένως ζήτησε από τον υπουργό Υγείας την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για διευκρινίσεις σχετικά με τους δικαιούχους συναδέλφους της ειδικής άδειας των 10 ημερών κατ' έτος. Η έκδοση της εγκυκλίου καθυστερεί και οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν αυθαίρετες ερμηνείες στο πλαίσιο περιορισμού των δικαιούχων για να κρύψουν τις ελλείψεις προσωπικού».

Στους δρόμους βγαίνουν και οι δάσκαλοι

Σε νέο κύκλο δράσεων προχωρούν από σήμερα οι δάσκαλοι, ενάντια στο νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών. Έτσι, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 13.00 στο υπουργείο Παιδείας, στην Ανδρέα Παπανδρέου 37, στο Μαρούσι, με αίτημα την άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στο συλλαλητήριο, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα, με τη δυνατότητα στους κατά τόπους συλλόγους της κήρυξης επιπλέον 3ωρης στάσης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top