Υπόθεση μικρής Μελίνας: Σε δίκη παραπέμπεται η αναισθησιολόγος

Τι αποδίδεται στην γιατρό

Δείτε στο video τι είχε δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Μάνος Παρασχάκης για τον θάνατο της κόρης του

Σε δίκη παραπέμπεται η αναισθησιολόγος στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη, που πριν τρία χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή μετά από επέμβαση για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η γιατρός παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. 

Tρία χρόνια από τον θάνατο της μικρής Μελίνας- Τι λέει ο πατέρας της στο Star

Οι γονείς της μικρής Μελίνας απέκτησαν κι άλλο παιδάκι: «Ο πόνος παραμένει»

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, που επικαλείται η εφημερίδα «Πατρίς», το μελανό σημείο  της τραγικής ιστορίας εστιάζεται στη μετεγχειρητική διαχείριση της διαδικασίας αφύπνισης της 4χρονης Μελίνας. 

Συγκεκριμένα, η αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που είχε το κοριτσάκι, λόγω της οποίας παρουσίασε βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Συγκεκριμένα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ήταν σύμφωνος με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική.

Η επιλογή χορήγησης εφάπαξ 200 mgr αδρεναλίνης ενδοφλεβίως κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλή και μη ενδεικνυόμενη για τη συγκεκριμένη ιατρική συμπτωματολογία της ασθενούς.

Θεωρείται ότι υπήρξε ευθεία παραβίαση των παιδιατρικών αλγορίθμων της κοινής διεθνούς ιατρικής πρακτικής.

«Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα»

Σε συνέντευξη που είχε δώσει η γιατρός στην εφημερίδα «Πατρίς» λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, υποστήριζε πως έκαναν τα πάντα για να σώσουν τη Μελίνα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα.

Όταν είχε ερωτηθεί πού οφείλεται ο θάνατος του παιδιού, είχε πει: «Το αποδίδουμε, γιατί δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, κάτι όμως που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ούτε να προβλέψουμε».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, όταν η μικρή Μελίνα μπήκε στο χειρουργείο για μια επέμβαση ρουτίνας και δεν ξύπνησε ποτέ. 

Οι γονείς της Μελίνας δε σταμάτησαν από τότε να ζητούν δικαίωση για το παιδί τους που έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα.

Πριν μερικούς μήνες, έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι, που ήρθε να φωτίσει τη ζωή τους μετά από το σκοτάδι που σκόρπισε ο θάνατος της Μελίνας. 

Μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", ο πατέρας της Μάνος Παρασχάκης είχε πει για τον ερχομό του νέου μέλους:

«Ο ερχομός της μικρής δεν απάλυνε τον πόνο μου για τον χαμό της Μελίνας. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό, μου κατέστρεψαν τη ζωή. Είναι ένα βάλσαμο, αλλά όχι ο πόνος μου δεν απαλύνεται. Βλέπω και τη δίδυμη αδελφή της Μελίνας και τη μικρή να μεγαλώνουν, να ζουν σημαντικές στιγμές, όπως η πρώτη μέρα στο σχολείο και σκέφτομαι πάντα, γιατί να μην είναι εδώ και η Μελίνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top