Μαθητές χάρισαν δέντρα ελιάς στους πυρόπληκτους στο Μάτι

Στα μάτια των κατοίκων παραμένουν ακόμη ζωντανές οι εικόνες της καταστροφής

Μόνο τα παιδικά χαμόγελα μπορούν να κάνουν τους χαροκαμένους στο Μάτι να αντικρύσουν αισιόδοξα το μέλλον, έξι μήνες μετά την καταστροφή. Μια ελιά και ένα προσωπικό μήνυμα γραμμένο από μικρά παιδιά  για κάθε πυρόπληκτο.

Στα μάτια των κατοίκων παραμένουν ακόμη ζωντανές οι εικόνες της καταστροφής.

Κάθε ελιά και ένα όνομα, ελπίδα για τους κατοίκους στο Μάτι να μπορέσουν να ξαναδούν πράσινο τον τόπο τους


ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΜΟΥΘ

Ο  70χρονος καθηγητής μαθηματικών, Βασίλης Κατσαργύρης, έτρεξε μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Νέου Βουτζά και της γύρω περιοχής, για να σωθεί από τον πύρινο εφιάλτη. 

Δεν τα κατάφερε... Επτά συγγενείς του με την αγωγή τους, ζητούν από το Δημόσιο, συνολικά 1.450.315 ευρώ για ψυχική οδύνη.

Η περιγραφή της φονικής εκείνης βραδιάς, συγκλονίζει: «Πάνω στο μεγάλο πανικό μας ενεργήσαμε τελείως αυτοβούλως. Ο αείμνηστος Βασίλειος Κατσαργύρης είπε στη σύζυγό του να φύγει προς τη θάλασσα με το ένα αυτοκίνητό μας. Ο ίδιος θα ακολουθούσε με το άλλο, το οποίο βρισκόταν μέσα στο γκαράζ. Στην πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απαντούσε κανένας. Μετά από ώρα πήραμε την απάντηση: "Κάνετε ό,τι νομίζετε"»

Ο γάμος έγινε κηδεία…

Δυο μόλις μέρες πριν από τη φονική πυρκαγιά, η κόρη του θύματος, η οποία διαμένει και εργάζεται ως ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, στο Λος Αντζελες, παντρεύτηκε στο Νέο Βουτζά, τον εκλεκτό της καρδιάς της, που είναι καθηγητής στην αμερικανική μεγαλούπολη. Για να παραστεί στο γάμο, ήρθε από τη Νυρεμβέργη ο αδελφός της, καθηγητής στο τοπικό πανεπιστήμιο.

Δυστυχώς τα γλέντια για την οικογένεια κράτησαν λιγότερο από 48 ώρες. Η πύρινη λαίλαπα καραδοκούσε, για να γράψει τον τραγικό επίλογο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top