Βόμβα στο Κολωνάκι: "Οι δράστες ήθελαν αίμα"

Η νέο - τρομοκρατία στο στόχαστρο της αστυνομίας

Κυριολεκτικά από θαύμα σώθηκε ο αστυνομικός στα χέρια του οποίου εξερράγη η αυτοσχέδια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του ιερού ναού Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Ήταν ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς προειδοποίηση, που είχε ως στόχο να πλήξει αθώους πολίτες.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, για την επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με όσα είπε, οι δράστες «ήθελαν αίμα», είτε αστυνομικού είτε πολιτών.

«Χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου ότι όλα αυτά τα ανθρωποειδή, διψούν για αίμα. Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε ένα προειδοποιητικό τηλέφωνο, ήθελαν θύματα. 

Όταν εντόπισε ο νεωκόρος το ύποπτο αντικείμενο, το μετακίνησε πιο δίπλα σε ένα παρτέρι. Ακολούθως έφτασε ο συνάδελφος αστυνομικός και όταν προσέγγισε μακροσκοπικά το αντικείμενο, αυτό εξερράγη. Οι αρμόδιοι συνάδελφοι θα μας πουν γιατί ο εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη τη στιγμή που πλησίασε ο αστυνομικός». 

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Η φονική βόμβα "κόμπρα" και η νέα γενιά τρομοκρατών

Η νέο - τρομοκρατία στο στόχαστρο της αστυνομίας

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η επίθεση προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Έχει προκύψει μάλιστα και άλλη επίθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια με γκαζάκια», είπε ο κύριος Μαυροειδάκος.  

«Εδώ πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν αίμα, το ξαναλέω γιατί αυτό φαίνεται από το ότι δεν πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να προειδοποιήσουν! Όπως και να έχει, εμείς θα είμαστε δίπλα στον πολίτη και θα τον προστατεύουμε», κατέληξε ο κύριος Μαυροειδάκος.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στο Κολωνάκι

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top