Έκρηξη στο Κολωνάκι: Η φονική βόμβα "κόμπρα" και η νέα γενιά τρομοκρατών

Από θαύμα σώθηκε ο αστυνομικός στα χέρια του οποίου εξερράγη η βόμβα

Από θαύμα σώθηκε ο αστυνομικός στα χέρια του οποίου εξερράγη η αυτοσχέδια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του ιερού ναού Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Ήταν ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς προειδοποίηση στην καρδιά της Αθήνας, που είχε ως στόχο να πλήξει αθώους πολίτες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπήρχαν αρχικά φόβοι για επίθεση από φανατικούς ισλαμιστές. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή δεν κρίνεται πιθανή, καθώς η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού έδειξε ότι πρόκειται για αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες κινήθηκαν είτε από την περιοχή των Εξαρχείων ή κάποια στιγμή χρησιμοποίησαν ακόμη και το χώρο της Νομικής για να κρύψουν τα ίχνη τους. 

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στο Κολωνάκι

Η φονική «κόμπρα» 

Για την έκρηξη χρησιμοποιήθηκε μια γνωστού τύπου βόμβα μολότοφ, η λεγόμενη «κόμπρα». Είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να επιφέρει τον ακρωτηριασμό ή ακόμη και τον θάνατο.

Η εκτίμηση είναι ότι έχουμε να κάνουμε με νέο – τρομοκράτες, δηλαδή με αντιεξουασιαστές που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τέτοιου  τύπου βόμβες, με καλώδια και ωρολογιακούς μηχανισμούς. 

Το χρονικό 

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Σκουφά 34, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε μεταλλικό κουτί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύποπτο δέμα το είδε πρώτο ο νεωκόρος της εκκλησίας, χωρίς να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Το μετακίνησε λίγα μέτρα δεξιά σε ένα παρτέρι και κάλεσε την αστυνομία. 

Περιπολικό της Αμεσης Δράσης μετέβη στο σημείο ενώ ο αστυνομικός έπιασε το κουτί για να το επεξεργαστεί και εκείνη τη στιγμή ο μηχανισμός εξερράγη.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στο πρόσωπο και τα χέρια και να μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο νεωκόρος της εκκλησίας φέρεται να είναι ελαφρύτερα τραυματισμένος, έχοντας εγκαύματα στο τριχωτό της κεφαλής.
 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top