Χαμός στην Τήλο με ιερέα που δεν έδινε ο φέρετρο να ταφεί νεκρός άνδρας

Τι καταγγέλλει η Δήμαρχος του νησιού

Σάλος έχει προκληθεί στην Τήλο, καθώς ο ιερέας του νησιού φέρεται να αρνήθηκε να δώσει φέρετρο, προκειμένου να ταφεί ένας νεκρός άνδρας.

Την υπόθεση ανέδειξε η ίδια η Δήμαρχος του νησιού, με μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook.

Η Μαρία Καμμά, υποστήριξε ότι το νησί έγινε… άνω κάτω προπαραμονή Χριστουγέννων, με αφορμή ένα φέρετρο.

Όπως εξήγησε, πέθανε ένας «75χρονος Άγγλος μόνιμος κάτοικος του νησιού. Δεν υπήρχε καποιος συγγενής του εδώ και όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες, κάποιοι φιλότιμοι τρέχουν να συνδράμουν-στην Τήλο δεν υπάρχει γραφείο τελετών».

Οι κάτοικοι έψαξαν τον παπά του χωριού, προκειμένου να πάρουν φέρετρο για να μεταφερθεί η σορός στην Κω και από εκεί να αναλάβει το γραφείο κηδειών πια για το τελευταίο ταξίδι του 75χρονου Άνδρα.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της Δημάρχου, βρήκαν τον παπά μετά από αρκετή ώρα, ζητώντας του να τους δώσει το φέρετρο για να προλάβουν το πλοίο που περνούσε στις 21:00 το βράδυ, καθώς το επόμενο θα έφτανε… μετά τα Χριστούγεννα,.

«”Όχι δεν μπορώ να το δώσω” η απάντηση, γιατί ρε παπά, ποιος θα το πληρωσει; “Δεν έχω άλλο” και άλλες πολλές τέτοιες τραγικές δικαιολογίες!» ήταν η στιχομυθία που ακολούθησε σύμφωνα με τη Μαρία Καμμά.

«Αναφερω στα γρήγορα ότι μου είπε να μην αγχώνομαι ο χρυσός μου και θα γίνει σκάντζα πάνω στο λιμάνι, θα έρθει φέρετρο από Ρόδο και ο νεκρός θα τοποθετηθεί μέσα σε αυτό πάνω στο λιμάνι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, έτσι ρε αδελφέ να πρωτοτυπήσουμε λίγο αφού δεν φτιάξαμε και φάτνη φέτος», προσθέτει στην ανάρτησή της η Δήμαρχος, η οποία δεν έκρυψε τη δυσφορία αλλά και την απογοήτευσή της από το περιστατικό που συνέβη.

Προς το παρόν η πλευρά του παπά δεν έχει γίνει γνωστή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top