Δέκα υπερπτήσεις μέσα σε λίγες ώρες από τουρκικά μαχητικά

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

Κύμα υπερπτήσεων και μαζικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, σημειώνεται απο το πρωί της Πέμπτης στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πάνος Καμμένος: "Ψευτοτσαμπουκάδες οι Τούρκοι"

Από τις εννέα το πρωί έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, έχουν σημειωθεί δέκα υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Αρχικά σημειώθηκε διπλή πρωινή υπερπτηση στο Καστελόριζο. Δύο τουρκικά μαχητικά μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες ποδιών πάνω από το Καστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44. Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε φύγει με ελικόπτερο από το νησί, ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος διανυκτέρευσε στο Καστελόριζο. Σήμερα θα επισκεφθεί Ρόδο, Λέρο, Λειψούς και Φαρμακονήσι.

Στις 10:43 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές και έκαναν νέες προκλητικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

Τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες τρεις φορές στις 10:43, στις 10:48 και στις 10:59, περνώντας στα 25.000 πόδια πάνω από το νησί. Ο σχηματισμός των F-16 «έσπασε» στα δύο ώρα 10:51 και την ώρα που το ένα τουρκικό F-16 έκανε υπέρπτηση στις Οινούσσες, το άλλο περνούσε 25.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά.  

Στις 11:23, ακολούθησε σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών F-16 που μπήκε στο FIR Αθηνών και εκτέλεσε υπερπτήσεις. Τη μία στις 11:25 πάνω από τη Νήσο Μεγίστη στα 25.000 πόδια και τη δεύτερη στις 11:30, πάνω από τη Μεγίστη και τη Νήσο Ρω, στα 30.000 πόδια. Τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο στις 11:32.

Στις 14:10 σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών μπήκε στο FIR Αθηνών και στις 14:14 εκτέλεσε υπερπτήσει πάνω από τη Νήσο Μεγίστη σε ύψος 28.000 ποδιών. Από τον ελληνικό εναέριο χώρο, βγήκε στις 14:16.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Πάνος Καμμένος από τη Μεγίστη στο Καστελόριζο, προειδοποίησε ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία θα συντριβεί»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Με δηλώσεις του στο hellasjournal, επισήμανε πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top