Πάνος Καμμένος: «Ψευτοτσαμπουκάδες οι Τούρκοι»

Πόλεμος δηλώσεων Καμμένου – Ακάρ για το Αιγαίο

Ακάρ

Σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Τούρκος ομόλογός του, ο Πάνος Καμμένος και μέσω Twitter απάντησε στον Χουλουσί Ακάρ για την «γαλάζια πατρίδα», που η Άγκυρα θα προστατέψει με κάθε τρόπο.

Μέσω Twitter, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αποκάλεσε «ψευτοτσαμπουκάδες» τους Τούρκους, ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

«Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα  όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά  τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες», έγραψε ο κ. Καμμένος και συνόδευσε την ανάρτησή του με ένα βίντεο.

 

 

Λίγο νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τη «γαλάζια πατρίδα», εννοώντας το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας… Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ε. Αποστολάκης, δήλωσε ότι «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε» και πως αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή και για την κυβέρνηση. 

Συνεχείς παραβιάσεις από τουρκικά F16

Από το πρωί της Πέμπτης οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τέλος, καθώς τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν αρκετές υπερπτήσεις και μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, σημειώνεται απο το πρωί της Πέμπτης στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μετά τη χαμηλή πτήση πάνω από το Καστελόριζο, που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης δύο τουρκικά F-16, άλλα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 έκαναν πέντε υπερπτήσεις πάνω τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά.

Συγκεκριμένα, τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες τρεις φορές στις 10:43, στις 10:48 και στις 10:59, περνώντας στα 25.000 πόδια πάνω από το νησί. Ο σχηματισμός των F-16 «έσπασε» στα δύο ώρα 10:51 και την ώρα που το ένα τουρκικό F-16 έκανε υπέρπτηση στις Οινούσσες, το άλλο περνούσε 25.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top