Έκρηξη ΣΚΑΪ: Βρέθηκε καμένο όχημα στα Πετράλωνα – Ανήκει στους βομβιστές;

Την «ΟΛΑ» “βλέπει” πίσω από την επίθεση η Αντιτρομοκρατική

Ένα καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στα Άνω Πετράλωνα, πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ. Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα πίσω από την επίθεση κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που τον Δεκέμβριο του 2017 είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο στην Αλεξάνδρας.

Βίντεο της Καθημερινής από τη στιγμή που το ΙΧ τυλίγεται στις φλόγες

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» πρόκειται για ένα ασημί Opel Astra, Που βρέθηκε στην οδό Αρκάδων στα Ανω Πετράλωνα. 

Το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στα Άνω Πετράλωνα - φωτογραφγία: Kathimerini.gr

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, γύρω στις 02:00, 15 δηλαδή λεπτά μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο, όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ, καθώς και η Καθημερινή, άγνωστοι στάθμευσαν πρόχειρα στη μέση του δρόμου το αυτοκίνητο και του έβαλαν φωτιά. 

Καταστροφές στον ΣΚΑΪ

Τεράστιες καταστροφές στο κτίριο του ΣΚΑΪ από την έκρηξη της βόμβας - φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας

"ΟΛΑ" βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Εμπειρότατοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η «ΟΛΑ» είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο χτύπημα, από το οποίο ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα. 

Εικόνες καταστροφής στον ΣΚΑΪ

Εικόνες καταστροφής μετά την έκρηξη στον ΣΚΑΪ - φωτογραφία: Intimenews/Γιάννης Λιάκος

Οι δράστες έδεσαν τη βόμβα στο κιγκλίδωμα του δρόμου

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε σακίδιο, το οποίο και έδεσαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, ακριβώς απέναντι από το κτίριο του ΣΚΑΪ και σχεδόν στο κέντρο του, ώστε να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ζημιές.

Το σημείο της έκρηξης

Το σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα - φωτογραφία: Intimenews/Λιάκος Γιάννης

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ – Εικόνες καταστροφής

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, όμως το ωστικό κύμα εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς από την άλλη πλευρά δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο για να το στείλει προς μια κατεύθυνση. 

Πυροτεχνουργοί ΣΚΑΪ

Πυροτεχνουργοί αναζητούν έρευνες στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα - φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας

Οι τρομοκράτες πέτυχαν «τέλεια έκρηξη»

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός κατασκευάστηκε από άτομο που είχε μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αφού οι τρομοκράτες πέτυχαν την «τέλεια έκρηξη» και δεν έμεινε το παραμικρό υπόλειμμα από τον μηχανισμό. 

καταστροφές

Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που καταστροφές υπάρχουν και στους πάνω ορόφους του κτιρίου - φωτογραφία: Γιάννης Λιάκος

Στο μικροσκόπιο το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες

Οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή έχουν καταγράψει κάποια στοιχεία, τα οποία όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι αρκετά για να βοηθήσουν στην αναγνώριση των δραστών. 

σπασμένα τζάμια

Σπασμένα τζάμια και συντρίμμια παντού στον χώρο του ΣΚΑΪ - φωτογραφία: Intimenews/Γιάννης Λιάκος

Επίσης δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα με βεβαιότητα η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο. 

Η έρευνα στο σημείο είναι σε πλήρη εξέλιξη, με ειδικούς πυροτεχνουργούς να συλλέγουν στοιχεία που θα βοηθήσουν να έρθουν πιο κοντά στους δράστες. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, όπως και η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

ΣΚΑΪ: "Οι τρομοκράτες δε θα μας πτοήσουν"

"Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΚΑΪ.

"Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος. Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ. Ο ΣΚΑΪ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους", καταλήγει η ανακοίνωση του σταθμού.

Άγνωστος προειδοποίησε για την έκρηξη

Υπενθυμίζεται ότι στη 01:45 άγνωστος τηλεφώνησε στον ΑΝΤ1 και στο zougla.gr και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ. Έδινε μάλιστα περιθώριο 45 λεπτών και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για φάρσα. 

έρευνες για βόμβα

Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή γύρω από τον ΣΚΑΪ, καθώς οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές ώρες - φωτογραφία: Intimenews: Γιάννης Λιάκος

Πραγματικά, στις 02:30 ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εφημερίδα Καθημερινή. 

Ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη που σημειώθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές στο κτίριο, αλλά και στη γύρω περιοχή, ενώ από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, καθώς η αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει το κτίριο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top