Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ – Εικόνες καταστροφής

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Η στιγμή της έκρηξης έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ
Πρώτη δημοσίευση: 07.35

Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή» στο Νέο Φάλήρο.

Ζημιές στον ΣΚΑΪ

Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη το κτίριο που στεγάζει τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή από την έκρηξη βόμβας - φωτογραφία: Eurokinissi: Στέλιος Μισίνας

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 02:30 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, όπου βρίσκεται ο ΣΚΑΪ. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο στον ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα zougla.gr και αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Καταστροφές ΣΚΑΪ

Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε ζημιές και στους πάνω ορόφους του κτιρίου: φωτογραφία: Eurokinissi - Στέλιος Μισίνας

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στη 01:45, με τον άγνωστο να δίνει περιθώριο 45 λεπτών και να επαναλαμβάνει με έμφαση τρεις φορές ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Ο άγνωστος τηλεφώνησε από κινητό τηλέφωνο, χωρίς απόκρυψη, κάτι που θεωρείται πρωτοφανές για τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες. 

Έκρηξη ΣΚΑΪ

Άγνωστος τηλεφώνησε δύο φόρες και προειδοποίησε για την έκρηξη της βόμβας - φωτογραφία: Intimenews - Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σάκο, τον οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει ανάμεσα στα φυτά στο διάζωμα που βρίσκεται στον δρόμο έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός αποτελούνταν από τουλάχιστον 5 κιλά εκρηκτικής ύλης, ενώ το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε σοβαρές υλικές καταστροφές ακόμα και στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου. 

ΣΚΑΪ έκρηξη

Το σημείο, όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τον ΣΚΑΪ - φωτογραφία: Eurokinissi- Στέλιος Μισίνας

Ενδεικτικό είναι ότι μαρτυρίες αναφέρουν πως η έκρηξη ακούστηκε έως τη Νέα Σμύρνη, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Κτίριο ΣΚΑΪ

Το κτίριο του ΣΚΑΪ, όπου βρίσκονταν ελάχιστοι εργαζόμενοι εκκενώθηκε αμέσως - φωτογραφία: Intimenews - Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί, οι οποίοι συλλέγουν ό,τι έχει απομείνει από την έκρηξη, ενώ η Τροιχαί έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο και γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Πυροτεχνουργοί

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί πυροτεχνουργοί για να συλλέξουν στοιχεία - φωτογραφία: Eurokinissi - Στέλιος Μισίνας

Στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ έσπευσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έκανε λόγο για χτύπημα που "τραυματίζει τη δημοκρατία".

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», είπε.

Παπακώστα: Πιθανόν να ήθελα να σκοτώσουν

«Η Δημοκρατία δεν απειλείται, το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θύματα» ανέφερε η Κατερίνα Παπακώστα σε δηλώσεις της στον Σκάι.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως εκτός από το να πλήξουν τη Δημοκρατία, οι δράστες ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top