Εξάρχεια - Η επόμενη μέρα: Ποινική δίωξη σε 13 άτομα

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της καταστροφής

Πρώτη δημοσίευση 17:31

Εκτεταμένες ζημιές, δύο καμένα οχήματα, στάχτες και αποκαϊδια είναι το σκηνικό της επόμενης μέρας στα Εξάρχεια, μετά τα επεισόδια κατά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της καταστροφής. Η επόμενη μέρα βρήκε τα στενά των Εξαρχείων να θυμίζουν εργοτάξιο. Μέχρι και μια μικρή μπουλντόζα επιστράτευσε ο δήμος για να απομακρύνει τα… μπάζα που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι.

Στα αποκαΐδια των Εξαρχείων: Μολότοφ ακόμα και σε μπαλκόνια

Εξάρχεια: Τρεις τραυματίες στη "μάχη" ΜΑΤ - αναρχικών

Πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των 13 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια. 

Συγκεκριμένα, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Εμπρησμό
Εκρήξεις
Διατάραξη κοινής ειρήνης
Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών
Κατοχή εκρηκτικών υλών
Οπλοφορία και
Αντίσταση κατά της Αρχής.

Τι είδαμε όμως μετά από πολύ καιρό;

Είδαμε τις πόρτες του Πολυτεχνείου, στις οδούς Τοσίτσα και Στουρνάρη, κλειστές. Οι οργανωτές των ταραχών ήταν αναγκασμένοι να μεταφέρουν τη μάχη στα στενά, πιο κοντά στην πλατεία Εξαρχείων. 

Είδαμε μπαλκόνια σπιτιών να καίγονται από τις μολότοφ, τα χημικά και τις φωτιές που άναβαν οι ταραξίες για να εξολοθρεύσουν τα δακρυγόνα. 

Είδαμε παρατηρητές - κουκουλοφόρους στις ταράτσες που πολλές φορές δε δίσταζαν να πετούν πέτρες, γλάστρες αλλά και άλλα αντικείμενα στις, υποψιασμένες πια, διμοιρίες. 

Είδαμε στην οδό Τοσίτσα να έχει στηθεί ένα κανονικό τείχος με τους ταραξίες να έχουν επιστρατεύσει ό,τι αντικείμενο μπορούσαν να βρουν.

Τα επεισόδια εκτονώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα με την αστυνομία να κάνει 13 συλλήψεις, 11 Ελλήνων και 2 Γερμανών. Τρεις από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και συνελήφθησαν στην πρωινή πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top