Πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Θεσσαλονίκη:Φωτιά σε εργοτάξιο του μετρό-Στο έλεος των κουκουλοφόρων το ΑΠΘ

Πρώτη δημοσίευση 17:00

Εκτεταμένα επεισόδια με πέτρες, μολότοφ, οδοφράγματα, ξύλα και φωτιές... μέχρι και φωτιά σε πολυκατοικία περιελάμβανε η πορεία για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 6η Δεκεμβρίου 2018:  Τα Εξάρχεια θυμίζουν κυριολεκτικά πεδίο μάχης. Το ίδιο και η Θεσσαλονίκη. Οι ντροπιαστικές εικόνες κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου. 

Mέχρι στιγμής, πληροφορίες λένε ότι τρία άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ από το πρωί έχουν γίνει συνολικά 35 προσαγωγές.

Φωτιά σε οδοφράγματα στην περιοχή των Εξαρχείων

Η δεύτερη προγραμματισμένη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου τότε ο 16χρονος Αλέξης έπεσε νεκρός. 

Φωτιά στα Εξάρχεια κατά την πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Φωτιά στα Εξάρχεια κατά την πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Οι πρώτες φωτιές άναψαν στα Εξάρχεια, όπου και στήθηκαν οδοφράγματα, από νωρίς το απόγευμα. Στην οδό Στουρνάρη, χρησιμοποίησαν ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο, ενώ στην οδό Τοσίτσα έστησαν "τείχος" περίπου 2  μέτρων, όπως μετέδωσε ο Παναγιώτης Μπούσιος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. 

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα τις Πέμπτης, πληροφορίες έλεγαν ότι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό  Σπύρου Τρικούπη, η οποία ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί. Στις 20:00 το βράδυ ήδη οι μολότοφ και οι πέτρες έπεφταν βροχή. Η οδός Τοσίτσα καιγόταν από άκρη σε άκρη. Οι αστυνομικοί μέχρι εκείνη την ώρα, δεν είχαν απαντήσει με χημικά ή δακρυγόνα, όμως προσπαθούσαν να περιορίσουν τους αντιεξουσιαστές στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οδοφράγματα κοντά στα Εξάρχεια κατά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούν λέιζερ στην οδό Στουρνάρη για να απομακρύνουν τους αστυνομικούς

Οι εικόνες που μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του STAR, Παναγιώτης Μπούσιος και Βαγγέλης Γκούμας από τα Εξάρχεια, καθώς και η Λευκή Γεωργάκη από τη Θεσσαλονίκη είναι συγκλονιστικές. Μέχρι και τέντα πολυκατοικίας πήρε φωτιά στα Εξάρχεια και αύρα της αστυνομίας βγήκε στους δρόμους για να τη σβήσει. 

Εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Εξάρχεια: Φωτιά από μολότοφ σε πολυκατοικία

10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Πετροπόλεμος και μολότοφ στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

To πρωί, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.  Κουκουλοφόροι με βαριοπούλες στα χέρια έσπασαν πεζοδρόμια στην οδό Κοραή, ενώ πετροπόλεμος σημειώθηκε ανάμεσα σε νεαρούς και άνδρες των ΜΑΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε στάση λεωφορείου και σε πεζοδρόμια.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα, που φωνάζοντας «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, με τους διαδηλωτές να δίνουν νέο ραντεβού για τις 18:00 το απόγευμα. 

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στο εργατάξιο του Μετρό

Νέα επεισόδια σημειώνονται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα από το ΑΠΘ, σε δυνάμεις των ΜΑΤ. Από τις μολότοφ ξέσπασε πυρκαγιά στο εργατάξιο του Μετρό που βρίσκεται επί της Εγνατίας, όπως μετέδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, η Λευκή Γεωργάκη.

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι από χθες στο έλεος των κουκουλοφόρων, καθώς περίπου 200 άτομα κατέλαβαν το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Δύο εστίες αντιεξουσιαστών είναι η Φιλοσοφική και η Θεολογική Σχολή, ενώ έχει γίνει εκταταμένη χρήση δακρυγόνων.

Αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη

Νεαρός τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ή μολότοφ των δικών του, έχασε την ισορροπία του και συνελήφθη από άντρες της αστυνομίας. 

Eπεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 8 οχήματα έσπευσαν στο σημείο, όπου προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top