Ανατροπή στη δολοφονία Μπακαρί: Ξέσπασε η μητέρα του

Οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την ανθρωποκτονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

 Οι έξι από τους εννέα κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι. 

To Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας μετέτρεψε το κατηγορητήριο για τρία από τα συνολικά εννέα άτομα, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 22χρονου, καθώς έκρινε  πως αντί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τέλεσαν απλή σωματική βλάβη. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα έπρεπε να έχει γίνει μήνυση από την οικογένεια Μπάκαρι, οπότε και οι τρείς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τώρα για τους υπόλοιπους έξι, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 15 ετών φυλάκισης στον έναν, 10 ετών σε άλλον κατηγορούμενο, 9 ετών σε τρεις από αυτούς και 5 χρόνια στον τελευταίο.

Οι γονείς του άτυχου νεαρού, δήλωσαν απογοητευμένοι από  τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο. Η μητέρα του ξέσπασε, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Δήλωσε πως δεν είναι  ικανοποιημένη με την απόφαση και πως θεωρεί ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη, απέναντι σε έναν άνθρωπο που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, οπατέρας του Πατρινού μπάρμαν, ενός εκ των τριών που αφέθηκαν ελεύθεροι, δήλωσε ανακουφισμένος, λέγοντας πως εξαρχής είχε πιστέψει στο παιδί του, το οποίο υποστήριζε ότι είναι αθώο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top