Κυπαρισσία: Θρήνος στην κηδεία του 15χρονου Χρήστου- Απαρηγόρητη η μάνα του

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 15 - 29 ετών

Κηδεία 15χρονου μαθητή

Στην Κυπαρισσία κήδεψαν σήμερα και τον δεύτερο μαθητή της φρικτής τραγωδίας με το τροχαίο δυστύχημα των τριών φίλων. Μεγάλος είναι ο προβληματισμός ειδικά στην επαρχία, όπου οι περισσότεροι ανήλικοι οδηγούν αυτοκίνητα και μηχανάκια, ακόμη και με την συγκατάθεση των γονιών, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ίδιων όσο και των διερχόμενων οδηγών. 

Τροχαίο Κυπαρισσίας:Με λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 15χρονου Χρήστου

Άλλη μια μάνα σπαράζει για τον χαμό του γιου της.  Η Κυπαρισσία αποχαιρέτησε τον Χρήστο, έναν από τους τρεις μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Απαρηγόρητη η μητέρα του 15χρονου, του λέει το στερνό αντίο.. Την κρατούν για να μην καταρρεύσει αλλά δεν αντέχει...

Κάθε μέρα και μια κηδεία. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ παρακολουθούνται από ψυχολόγο για να καταφέρουν να ξεπεράσουν το σοκ. 
«Από εδώ και πέρα όλοι προσοχή, όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο, ήταν απλά 15 χρόνων και είναι κρίμα που έφυγαν» λέει συμμαθητής τους.
«Έχουμε χάσει άλλα 2 παιδιά πριν από πολλά χρόνια. Είχα συζήτηση με τα παιδιά και το 50% με 60% των παιδιών, έχουν πάρει αυτοκίνητα, μηχανάκια και καυχιώνται για τα διάφορα περιστατικά και ζουν από τύχη» αναφέρει καθηγήτρια. 

Όλοι είναι μουδιασμένοι. Πενθούν αλλά έχουν και οργή. 
«Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι όταν 14 δεν τους μαθαίνουν οδήγηση» λέει κάτοικος της περιοχής. 

Ανήλικοι σε ...δυο ρόδες

 Αμούστακα αγόρια καβαλάνε μηχανάκια και αυτοκίνητα και τρέχουν στις εθνικές οδούς. Χωρίς την αίσθηση του φόβου, για ..μαγκιά, για να δείξουν ότι μπορούν. Στην επαρχία το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο, με πολλούς γονείς μάλιστα να συναινούν. 
«Γνωρίζουν οι γονείς σου ότι παίρνεις μηχανάκι; - Ε ναι, δε γίνεται χωρίς να τους το πω ότι το παίρνω - Και τι λένε; - Τι μπορούν να μου πουν, απλά να προσέχω» παραδέχεται ανήλικος.

«Οι περισσότεροι οδηγούν και μηχανάκια και αμάξια.  Υπάρχουν και παιδιά, εξαιρέσεις βέβαια, που το παίρνουν και κρυφά αλλά οι περισσότεροι το γνωρίζουν» λέει 17χρονος. 

Για δεύτερη εβδομάδα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μοναδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ένας 17χρονος ο οποίος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και κράνος μηχανάκι.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 15-29 ετών

Τα νούμερα σοκάρουν. Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15 - 29 ετών και η δεύτερη σε ηλικίες 5 - 14 ετών, σύμφωνα με έρευνα. Όλα είναι θέμα παιδείας λένε οι ειδικοί. Όλα ξεκινούν από τους γονείς και το σχολείο.

«Μόνο με την ενημέρωση μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν ευελπιστώ σε αλλαγή σύντομα διότι ο γονιός βάζει το παιδί μέσα, δεν φοράει ζώνη, τσακώνεται στο δρόμο, πάει τρώει και μεθάει και γυρνάει σπίτι μεθυσμένος και αυτά γίνονται βιώματα για τα παιδιά ότι έτσι είναι το σωστό» λέει ο Κώστας Στεφανής, παρουσιαστής της εκπομπής του STAR «Traction».

«Αυτό που θα συμβούλευα είναι να υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης και γέφυρες επικοινωνίας με τα παιδιά μας» σημειώνει η Ιωάννα Ροτσιώκου, αστυνόμος β΄ και εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top