Ψινάκης για Μάτι: Ο δήμος ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα-Η πυροσβεστική φταίει

Τι αναφέρει στο 29 σελίδων υπόμνημά του ο δήμαρχος Μαραθώνα

Πρώτη δημοσίευση 19:25

Γραπτές εξηγήσεις υπέβαλε στους εισαγγελείς που ερευνούν τις συνθήκες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Ηλίας Ψινάκης.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα κάνει λόγο για «εσφαλμένη εκτίμηση της Πυροσβεστικής για την πορεία της φωτιάς» και υποστηρίζει πως ο δήμος ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα. 

Στο υπόμνημα που κατέθεσε δια των συνηγόρων του, ο κ. Ψινάκης, ένας από τους 21 κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου, υποστηρίζει πως η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή όχι από επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής, αλλά από τη σειρήνα διερχόμενου πυροσβεστικού οχήματος. 

Ο δήμαρχος Μαραθώνα εκφράζει την βαθιά του θλίψη και συμπαράσταση προς τα θύματα και τους συγγενείς τους και τονίζει πως έχει ακλόνητη πεποίθηση ότι από πλευράς των υπηρεσιών του δήμου έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ο ίδιος έλειπε σε ολιγοήμερες διακοπές και προσπάθησε να γυρίσει με ελικόπτερο αλλά δε γινόταν λόγω καιρικών συνθηκών. 

Ψινάκης για Μάτι: Κινδύνεψε η ζωή μου ενώ επέστρεφα με 9 μποφόρ από Μύκονο

Κινδυνεύοντας μπήκε μόνος του σε φουσκωτό αλλά εξαιτίας των ανέμων έφτασε μέχρι τη Σέριφο, αναφέρει. 

Στο 29 σελίδων υπόμνημα του κ. Ψινάκη, αποδίδονται ευθύνες στην Πυροσβεστική που «δεν έδωσε ποτέ εντολή εκκένωσης» αλλά και στην Περιφέρεια, καθώς η φωτιά είχε επεκταθεί σε πολλούς δήμους.

Ο Ηλίας Ψινάκης υπογραμμίζει πως έκανε το καθήκον του.

Την Πέμπτη έχει κληθεί ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία πιθανότατα θα καταθέσει τις εξηγήσεις που της ζητούνται δια υπομνήματος.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γεώργιζας

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top