Ληστές φορτηγών: 1 εκατ. ευρώ η λεία τους...από τάμπλετ μέχρι σοκολατάκια

Τι είπε η δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων στο star.gr

Πρώτη δημοσίευση: 17:30

Το ένα εκατομμύριο ευρώ ξεπέρασε η λεία εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε οδηγούς φορτηγών και τους αφαιρούσε τα εμπορεύματα που μετέφεραν. Από τα μέλη της σπείρας, έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα και αναζητούνται ακόμη δύο.

Πώς δρούσε η σπείρα;

Τα μέλη της σπείρας με καταγωγή  από το Καζακστάν και ηλικίας από 28 εως 42 ετών, χτυπούσουν τα θύματά του πρωινές ώρες στις εθνικές οδούς Αθηνών Κορίνθου ή Αθηνών Λαμίας. Εντόπιζαν τα σημεία που στάθμευαν οδηγοί φορτηγών. Στη συνέχεια, κατόπτευαν τους χώρους για την ανεύρεση στόχων και αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά και εκτιμούσαν το περιεχόμενο και την αξία των εμπορευμάτων, τα αφαιρούσαν. Τις περισσότερες φορές έκαιγαν και ένα κομμάτι από την καμπίνα του οδηγού και έπαιρναν τα εμπορεύματα. Έχουν κλέψει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τάμπλετ μέχρι φορτηγό με σοκολατάκια.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δράστες, αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με τα εμπορεύματα σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο.

Στο συγκεκριμένο σημείο αποσπούσαν τα επικαθήμενα οχήματα από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους παθόντες σε ερημικές τοποθεσίες, κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας, όπου και τους εγκατέλειπαν.Οι δράστες φρόντιζαν να καταστρέφουν τυχόν ίχνη τους και βιολογικό υλικό.

Παράλληλα, εξιχινιάστηκαν οκτώ ληστείες και αρπαγές που διαπράχθηκαν στις περιοχές Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Σχηματαρίου και Αχαρνών, τρεις κλοπές από φορτηγά αυτοκίνητα στα Μέγαρα και τον Ασπρόπυργο, καθώς και δύο κλοπές οχημάτων.

Η δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων Γιάννα Παναγοπούλου μίλησε στην Τασούλα Παπανικολάου και το star.gr 

«Είναι μία ογκοδέστατη ποινική δικογραφία. Έχουμε ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούμε. Ο Εντολέας μου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή» δήλωσε η Γιάννα Παναγοπούλου στο star.gr.

Επίσης, οι δύο εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της περίφημης σπείρας των «Χρηματοκιβωτίων» που είχε εξαρθρωθεί πριν από λίγο καιρό. Μπήκαν φυλακή, κάποιοι αποφυλακίστηκαν και συνέχισαν να κάνουν ξανά τη «δουλειά» τους. Πολλοί είναι οι πελάτες που έχουν ταλαιπωρηθεί από τη δράση της σπείρας αυτής, καθώς έπαιρναν υπολογιστές και όταν ζητούσαν κάποια τεχνική υποστήριξη «χτυπούσε» στα τερματικά της κάθε εταιρίας αφού ήταν κλεμμένοι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top