Μιχάλης Λώλης: «Έχασα πολλούς ανθρώπους όταν είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος»

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ απαντά στα σχόλια για την επίμαχη φωτογραφία

Την απάντησή του σε όσους επέκριναν τη φωτογραφία που ανέβασε με τον σύντροφό του κάτω από την ελληνική σημαία, έδωσε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Λώλης, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα», ο Μιχάλης Λώλης ξεκαθάρισε ότι έγινε πολύς λόγος για κάτι που δεν έπρεπε. 

Το φιλί του αστυνομικού με τον σύντροφό του που προκάλεσε αντιδράσεις

«Πολύς ντόρος για ένα φιλί... για μία απλή εκδήλωση αγάπης. Δεν υπήρχε λόγος να πάρει όλη αυτή την έκταση», είπε. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι εξαιτίας αυτής της φωτογραφίας δέχθηκε πολλά ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια στους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media, ενώ μίλησε και για τον ρατσισμό που ο ίδιος έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια. 

Όπως είπε όταν πήρε μετάθεση στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και αφού είχε μια σταθερή σχέση, αποφάσισε να μιλήσει στην οικογένειά του και να τους πει ότι είναι ομοφυλόφιλος. 

Η αρχική αντίδραση των γονιών του τον είχε καταρρακώσει, αφού ήταν ιδιαίτερα σκληρή, κυρίως από τη μητέρα του, όμως πλέον οι σχέσεις τους είναι άριστες.

«Δε φταίνε οι γονείς μου γιατί και αυτοί ζουν σε μια ετεροκανονική κοινωνία. Είχα αντιδράσεις με τη μητέρα μου σε σχέση με τη σημαία. Μου είπε “σ’ αγαπάω, είσαι όλη μου η ζωή, το ξέρεις, αλλά μην προκαλείς”. Μαμά μου, πώς προκάλεσα; Πώς προκαλώ; Βοηθάω. Όταν είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος έφυγαν όλοι οι παιδικοί μου φίλοι από δίπλα μου. Ένιωσα μια χαρά. Αποφάσισα ότι αυτό είμαι αυτό υπηρετώ», τόνισε ο Μιχάλης Λώλης και πρόσθεσε:

«Έχω ακούσει από συγγενικό μου πρόσωπο, πρόσφατα, μια ξαδέρφη μου να μου λέει “ξέρεις κάτι, μπορεί να τους οδηγήσεις και στην αυτοκτονία”. Αν είναι να αυτοκτονήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο».

Πλέον οι γονείς του είναι πολύ περήφανοι για εκείνον, κυρίως για τον αγώνα που δίνει για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Έκτοτε η σχέση μου με τους γονείς μου είναι εκπληκτική. Η μητέρα μου δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Η αντίδραση του μπαμπά μου ήταν “τι μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε”. Τώρα είναι και περήφανοι για τον αγώνα που δίνω, που βοηθάω κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Λώλης και κατέληξε:

«Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην κοινωνία, αλλά και μέσα στην Ελληνική Αστυνομία, που ακριβώς επειδή ακούν όλα αυτά τα ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια, φοβούνται και κρύβονται. Τέτοιες απόψεις δεν χωρούν στην Αστυνομία. Μακάρι να υπήρχε όταν ήμουν εγώ παιδί, έφηβος, ένας αστυνομικός, ένας ομοφυλόφιλος να λέει αυτά που λέω εγώ σήμερα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top