Αποκλειστικό: Η στιγμή της επίθεσης στο Α.Τ. Ομονοίας

Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς

Για δολοφονική επίθεση κάνουν λόγο οι αστυνομικοί μετά την επιδρομή δεκάδων κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 αστυνομικοί ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα έξω από το τμήμα. Το Star και ο Βαγγέλης Γκούμας εξασφάλισαν ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης.

Είναι η στιγμή που οι κουκουλοφόροι ξεπροβάλουν από τα στενά και ορμάνε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Κρατάνε πέτρες, λοστούς αλλά και βόμβες μολότοφ τις οποίες ανάβουν όταν φτάνουν σχεδόν έξω από τη σκοπιά. Ξεσπάνε με βιαιότητα στα σταθμευμένα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, σπάνε τα τζάμια και τα πυρπολούν. Βροχή από βόμβες μολότοφ δέχεται και ο αστυνομικός φρουρός έξω στην είσοδο του τμήματος. Μόλις που προλαβαίνει να μπει στη θωρακισμένη σκοπιά για να σωθεί. 

«Το τμήμα της Ομόνοιας  βρέθηκε με έναν αστυνομικό σκοπό ανυπεράσπιστο με κουκουλοφόρους τους οποίους η Πολιτεία δεν έχει διάθεση να τους συλλάβει», λέει ο Βασίλης Ντούμας, Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ.

Οι κουκουλοφόροι πυρπολούν και μια κλούβα που είναι σταθμευμένη απέναντι από το τμήμα, επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Μέσα βρίσκονται 

Σώθηκαν κυριολεκτικά από θαύμα,  με τραύματα στα χέρια τα πόδια και το πρόσωπο, από τα σπασμένα τζάμια, όταν οι δράστες τα χτυπούσαν με  λοστούς για να πετάξουν μέσα τις βόμβες μολότοφ. 

Οι αστυνομικοί, σαστισμένοι   από την αιφνιδιαστική εμπρηστική επιδρομή βγαίνουν τρέχοντας στο δρόμο με πυροσβεστήρες και προσπαθούν να σβήσουν  τις φωτιές στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Επικρατεί πανικός. εδώ τραυματίζεται ο τέταρτος αστυνομικός.

Πώς περιγράφει τραυματίας αστυνομικός την επίθεση

«Φορούσα πολιτικά και στεκόμουν  απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα. Ξαφνικά βλέπω 30  40 άτομα με μολότοφ, πέτρες και ξύλα να ορμάνε προς το Τμήμα. Την ίδια στιγμή είδα την κλούβα να καίγεται. Άρπαξα ένα πυροσβεστήρα και έτρεξα να σβήσω τη φωτιά. Εκεί τραυματίστηκα», λέει.  

Εκατοντάδες τουρίστες και περαστικοί παθαίνουν σοκ από τις εικόνες βίας που εκτυλίσσονται μπροστά τους. Σε μια ταβέρνα τα τραπέζια, γίνονται ξαφνικά ασπίδες προστασίας.  
Μέσα στην ένταση της στιγμής κανείς δε καταδιώκει τους δράστες οι οποίοι ανενόχλητοι φεύγουν τρέχοντας προς την περιοχή των Εξαρχείων. 

Την καταδίωξη την κάνουν μόνο ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και κάποιες μηχανές της ΔΙΑΣ, λεπτά αργότερα όταν φτάνουν στο αστυνομικό τμήμα. Είναι όμως ήδη πολύ αργά για συλλήψεις.  

Το μεσημέρι αστυνομικοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το τμήμα της Ομόνοιας. 

Το πολύπαθο τμήμα επισκέφτηκε και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος και δεσμεύθηκε ότι τέτοια φαινόμενα βίας θα παταχθούν την επόμενη κιόλας  μέρα των εκλογών. 

Στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από τον αρχηγό της αστυνομίας, βρέθηκε και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αν και η υπουργός έφτασε στο τμήμα την  ώρα που ήταν μέσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συναντήθηκαν ούτε στα σκαλιά.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top