Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των αστυνομικών που διακινούσαν ναρκωτικά

Αρνείται την εμπλοκή του ο ένας από αυτούς

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες των αστυνομικών που εμπλέκονται στη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, την οποία εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Οι διάλογοι των δύο αστυνομικών με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος αποτελούν βασικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους στο κύκλωμα, το  οποίο διακινούσε κοκαΐνη αλλά και χασίς σε Αττική Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Η επικοινωνία που είχε ο ένας εκ των αστυνομικών με κατηγορούμενο είναι ενδεικτική:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ : Ρε έχει μαυρίσει μέσα, είναι ξερό , είναι περσινό ρε φίλε, έχει χάσει τη μυρωδιά του. Δεν περιμένω να κάνουμε δουλειά με αυτό. Το έδωσα σε κανά δύο τρείς εδώ και με έχουν σκοτίσει και μου ζητάνε εδώ και 20 μέρες. Και μου λέει φίλε με αυτό δεν πάμε πουθενά.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ : Δε δουλεύει δηλαδή;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Δεν το έχω δοκιμάσει εγώ, αλλά όπως μου είπαν αυτοί που τους έδωσα δεν ήταν καλό.

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για κύκλωμα με ναρκωτικά - Εμπλέκονται δύο αστυνομικοί

Σε άλλο διάλογο φαίνεται ο δεύτερος αστυνομικός να επικοινωνεί με μέλος της συμμορίας και να του λέει πως θα κατέβει σύντομα στην Αθήνα για να του δώσει την παραγγελία.

Σε εξέλιξη φαίνεται πως είναι ακόμη oι  έρευνες για να εντοπιστεί ένα από τα αρχηγικά μέλη, το οποίο κατάφερε να διαφύγει την τελευταία στιγμή, λίγο πριν την τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας. 

Πώς δρούσε η σπείρα και ο ρόλος των αστυνομικών

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα όσα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συνολικά συνελήφθησαν 8 άτομα, 3 αλλοδαποί και 5 Έλληνες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον άλλος ένας αλλοδαπός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται καθώς και ένας ακόμα αστυνομικός, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η συμμορία δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο κυρίως στην Αττική και σε δύο τουλάχιστον πόλεις σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Τα μέλη της συμμορίας για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες συνδέσεις, με στοιχεία ανύπαρκτων ή άλλων προσώπων ή διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, ενώ στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδική ορολογία, με συνθηματικές εκφράσεις, που αντιστοιχούσαν είτε στο είδος των ναρκωτικών ουσιών (όπως βούτυρο, τούρτα, κέικ κ.λπ.) είτε στις ποσότητες των ναρκωτικών σε αντιστοίχιση με χρηματικά ποσά (π.χ. 2 ευρώ, 5 ευρώ κ.λπ.).

Όσον αφορά στον ρόλο των αστυνομικών, ο συλληφθείς αστυνομικός (Αρχιφύλακας), ο οποίος υπηρετεί στην Αττική, προμηθευόταν και διέθετε ναρκωτικές ουσίες σε διευρυμένο δίκτυο ατόμων, που από κοινού είχαν αναπτύξει τα μέλη της συμμορίας, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός (Αστυφύλακας), ο οποίος υπηρετεί στη Δυτική Μακεδονία, προμηθευόταν μικροποσότητες ναρκωτικών από μέλος της συμμορίας, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα η μετέπειτα διάθεση τους.

Και οι δύο αστυνομικοί, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, παρείχαν σε μέλη της συμμορίας πληροφορίες υπηρεσιακού χαρακτήρα (στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών αυτοκινήτων, καταδιωκτικά έγραφα κ.λπ.) για τη διευκόλυνση της δράσης τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν συνολικά οκτώ έρευνες σε σπίτια εμπλεκομένων σε Αττική και Θεσσαλία, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

•    ποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
•    5 πυροβόλα όπλα - πιστόλια,
•    πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
•    πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών «SIM»,
•    35.000 ευρώ περίπου,
•    διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, κατασχέθηκαν 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Αρνείται την εμπλοκή του στη σπείρα ο ένας από τους αστυνομικούς

Την οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών αρνείται ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. 

Ο Αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στο Α.Τ. Γρεβενών, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Δημήτρη Σαμαρτζή, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει απολύτως καμία συμμετοχή στις εγκληματικές ενέργειες που του αποδίδονται και δεν αποτελεί μέρος της σπείρας που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Ο δικηγόρος Δημήτρης Σαμαρτζής δήλωσε ότι «οποιαδήποτε εμπλοκή του κατηγορουμένου, ανάγεται ξεκάθαρα σε απολύτως προσωπικές σχέσεις με έτερο πρόσωπο της δικογραφίας – συγκατηγορούμενό του, ενώ υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο αποχρώσεις ενδείξεις, οι οποίες μετά πλήρους βεβαιότητος δε θα καταστούν ικανές να στοιχειοθετήσουν τις σε βάρος αυτού κατηγορίες, όπως του αποδίδονται. Το ίδιο το αποδεικτικό υλικό της σχηματισθείσας δικογραφίας, μέσω των καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών, θα αποτελέσει τεκμήριο υπέρ του».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top