Ρόδος: «Με βίασαν και οι τρεις μαζί» - Ανατροπή στη δίκη

Αθώοι οι κατηγορούμενοι μετά την καταγγελία και μήνυση Αγγλίδας

Ρόδος ομαδικός βιασμός

Mε ανατροπή έκλεισε η πολύκροτη υπόθεση ομαδικού βιασμού στη Ρόδο, μετά από ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, το οποίο έκρινε αθώους τους τρεις Βρετανούς κατηγορούμενους.

Όλα είχαν ξεκινήσει από την καταγγελία μιας Βρετανίδας, η οποία είχε κατηγορήσει τους τρεις Βρετανούς ότι τη βίασαν ομαδικά και διά της βίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dimokratiki.gr, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου είχε κρίνει ότι δεν θα πρέπει να γίνει κατηγορία για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού στους τρεις κατηγορούμενους, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της φερόμενης ως θύματος.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το δικαστήριο της Χάγης και εισήχθη σε δίκη χθες με την γυναίκα να έχει δηλώσει από το έτος 2013 ότι δεν θα παρουσιαστεί στο ακροατήριο. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ «ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ» 

Ήταν 28 Μαϊου του 2008 και η ώρα περίπου 05:00 το πρωί. Σύμφωνα με την καταγγελία της Βρετανίδας, πήγε στο δωμάτιο ενός φίλου της, με τον οποίο διασκέδαζε προηγουμένως σε μπαρ της περιοχής, με σκοπό να πιουν ένα ποτό και τότε αυτός μαζί με άλλα δύο άτομα, που ήρθαν στο δωμάτιο, πέντε λεπτά αργότερα, τη βίασαν. 

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο ένας την έσπρωξε στο κρεβάτι, ενώ ήταν μεθυσμένη και οι άλλοι δύο τον βοήθησαν να της αφαιρέσει το παντελόνι, ακινητοποιώντας τα χέρια και τα πόδια της. Και οι τρεις, όπως είπε, ήλθαν σε επαφή μαζί της ταυτόχρονα. Αφού ολοκλήρωσαν, εγκατέλειψε το δωμάτιο, τηλεφώνησε στην αδερφή της και πήγαν κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Στο Αστυνομικό Τμήμα Φαληρακίου, η Βρετανίδα με τη βοήθεια διερμηνέα, κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό σε ένορκη εξέτασή της.

Από εκεί, όπως προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, η κοπέλα μαζί με την αδερφή της, μετέβησαν με περιπολικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου προκειμένου να της γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να ελεγχθεί από ιατροδικαστή. 

Κατά την αναμονή της και ενώ θα παρουσιαζόταν στον ιατροδικαστή, η κοπέλα άρχισε να φωνάζει, λέγοντας ότι ήθελε να φύγει από το Γ.Ν. Ρόδου γιατί θα ταξίδευε το μεσημέρι με αεροπλάνο για την Αγγλία. 

Τότε ο αστυνομικός τις μετέφερε ξανά στο Αστυνομικό Τμήμα απ' όπου έφυγαν χωρίς να δώσουν άλλα στοιχεία για να βοηθήσουν στο έργο της έρευνας. Ο αστυνομικός ανέφερε μάλιστα ότι η συνεργασία των δύο γυναικών προς αυτούς ήταν μηδενική.

Μια ημέρα μετά το περιστατικό, και συγκεκριμένα στις 29 Μαϊου 2008, η Αγγλίδα εμφανίστηκε στην αστυνομία της Northumbria, όπου έδωσε κατάθεση, καταγγέλλοντας αυτή τη φορά τους κατηγορούμενους για βιασμό και εξετάστηκε από ιατροδικαστή 48 ώρες περίπου μετά το περιστατικό. 

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η Αγγλίδα κατά τη διάρκεια της εξέτασης ήταν ήρεμη και συνεργάσιμη, βρέθηκαν πολλαπλοί κυρίως μικροί μώλωπες σε πολλά σημεία του σώματός της, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν άλλες κακώσεις ή τραυματισμοί κατά την εξέτασή της στο κεφάλι, στο λαιμό, στο στήθος-θώρακα, πλάτη, κοιλία και άκρα.

Περαιτέρω στην περιοχή των γεννητικών οργάνων δεν φάνηκε καμία κάκωση, ανωμαλία ή παρουσία αίματος. Καμία κάκωση δεν παρατηρήθηκε και στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου, ούτε η παρουσία αίματος. Με βάση τα παραπάνω το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ικανές να στηρίξουν δημόσια κατηγορία στο ακροατήριο σε βάρος των τριών κατηγορουμένων για τη διωκόμενη αξιόποινη πράξη του ομαδικού βιασμού, ιδίως από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν κακώσεις στα γεννητικά όργανα και στον πρωκτικό δακτύλιο, αλλά και λόγω της αντιφατικότητας των καταθέσεών της. 

Η υπόθεση επανεξετάστηκε όμως από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου μετά την άσκηση έφεσης κατά του πρωτόδικου απαλλακτικού βουλεύματος. Από την χθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η βασιμότητα των καταγγελιών. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top