Στον Εισαγγελέα το πόρισμα της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Μάτι

Πού αποδίδονται ευθύνες

Στα χέρια του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το πολυσέλιδο πόρισμα (πάνω από 100 σελίδες) του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα, κάτι που θα κάνει ο εισαγγελέας όταν ολοκληρώσει την έρευνα του.

Ένα βήμα πριν από την κλήση υπόπτων για τέλεση αδικημάτων όμως, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου βάζει φρένο στην εξέλιξη της έρευνας καθώς, με έγγραφη παραγγελία της, ζητά στην ογκωδέστατη δικογραφία να περιληφθεί και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Επισημαίνεται ότι η επιθεωρήτρια έδωσε εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκόμενων φορέων μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε λίγα 24ωρα μετά την πυρκαγιά και συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι αριθμώντας ως τώρα εκατοντάδες καταθέσεις και όλα τα δεδομένα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκηση για τη Μάνδρα εκδόθηκε σχεδόν 8 μήνες μετά τις πλημμύρες.

Ο απερχόμενος προιστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, ο οποιος διενήργησε την έρευνα, την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην εισαγγελία εφετών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο ίδιος την προκαταρκτική εξέταση.

Αναλαμβάνουν δυο νέοι εισαγγελεις, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τις τελευταίες εβδομάδες (Ν. Φιστόπουλος, Σπυρόπουλος).
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top