"Κατάσχουν" βότσαλα από τα Λαλάρια στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Δραστικά μέτρα για να μην αλλοιωθεί η διάσημη παραλία

Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δραστικά μέτρα αναγκάστηκε να πάρει ο δήμος Σκιάθου για να αποτρέψει την αλλοίωση της γραφικής παραλίας Λαλάρια.

Τοποθέτησε λοιπόν στο αεροδρόμιο του νησιού ένα τεράστιο διάφανο κουτί, προκειμένου οι τουρίστες να αφήνουν εκεί τις πέτρες που είχαν πάρει μαζί τους. 

1.000 ευρώ πρόστιμο αν πάρετε βότσαλα από την παραλία Λαλάρια

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επισκεφθεί τα Λαλάρια της Σκιάθου και να μην έχει βάλει στην τσάντα του έστω ένα βότσαλο από την πανέμορφη παραλία που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Γι΄ αυτό και ο δήμος τοποθέτησε το κουτί στο αεροδρόμιο του νησιού. 

«Πάρτε φωτογραφίες, όχι βότσαλα» είναι το μήνυμα τοπικού πολιτιστικού συλλόγου προς τους τουρίστες, καθώς ανησυχούν γιατί βλέπουν τη γραφική παραλία να αλλοιώνεται. 

Ντόπιοι και τουρίστες αποδεκατίζουν τα Λαλάρια, από τα εντυπωσιακά, άσπρα βότσαλα. Άλλοι τα μαζεύουν για να διακοσμήσουν τις αυλές τους, άλλοι τα ζωγραφίζουν και τα πωλούν και άλλοι τα θέλουν για ενθύμιο! 

Στην παραλία τοποθετήθηκαν επίσης προειδοποιητικές πινακίδες και οι λιμενικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να διεξάγουν έρευνες στους τουρίστες που πηγαίνουν με τα καραβάκια στην παραλία. 

Όποιος πιαστεί στα πράσα να «αποψιλώνει» τα Λαλάρια θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο που κυμαίνεται από 400 μέχρι και 1.000 ευρώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top