Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα – Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Φθινοπωρινό το σκηνικό – Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Πρόγνωση καιρού

Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το ξημέρωμα στα Δωδεκάνησα.

Μετά το μεσημέρι βροχές τοπικού χαρακτήρα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και στη Θράκη, ενώ ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 30, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 18 έως 28 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι έως εντάσεων 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και πιθανόν περιορισμένη ορατότητα το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο, κυρίως το νότιο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα ανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Πελοπόννησο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση έκτος από τη δυτική Κρήτη.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια με βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 15-09-2018

Καιρός: στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικούς όμβρους και στα ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για την Κυριακή 16/08/2018

Καιρός: γενικά αίθριος. παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και 
απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες 
καταιγίδες στα κεντρικά και νότια κυρίως ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα 
και στα υπόλοιπα. 

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 
6 και βαθμιαία στο αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top