Ο πρώτος των πρώτων στο star.gr. Πέρασε στην Ιατρική Αθηνών με 19.641 μόρια

Ο Σωτήρης Σοκορέλος σημείωσε σπουδαία επιτυχία στις φετινές πανελλαδικές

Ένας μαθητής από τη Ρόδο, ο 18χρονος Σωτήρης Σοκορέλος είναι ο πρώτος των πρώτων φετινών εισαχθέντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.  Ο Σωτήρης πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, με 19.641 μόρια, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία!

«Είμαι υπερβολικά χαρούμενος! Το όνειρο αυτό το είχα από μικρός. Ήθελα να προσφέρω στον κόσμο και ήθελα να το κάνω μέσω της Ιατρικής, επειδή είναι και ο πατέρας μου γιατρός. Προσπάθησα πολύ και το πέτυχα. Χαίρομαι γιατί πέτυχα αυτό που θέλω» λέει στο star.gr για τη σπουδαία επιτυχία του ο Σωτήρης Σοκορέλος. 

O Σωτήρης Σοκορέλος με τον 14χρονο αδελφό του

O Σωτήρης Σοκορέλος με τον 14χρονο αδελφό του

Ο 18χρονος Ροδίτης, ο οποίος είναι γιος του Διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής Ρόδου θέλει να γίνει χειρουργός ορθοπεδικός όπως και ο πατέρας του.

«Έγραψα στην Έκθεση 18,7, στη Φυσική και τη Χημεία 20 και στη Βιολογία 19» περιγράφει στο star.gr ο Σωτήρης και εξηγεί πως η επιτυχία του οφείλεται στο μεθοδικό διάβασμα. 

  

 

«Δεν είχα συγκεκριμένο πρόγραμμα διαβάσματος. Διάβαζα από το υλικό που μας έδιναν στο φροντιστήριο. Για παράδειγμα δεν είχα σταθερό πρόγραμμα διαβάσματος πέντε ωρών τη μέρα. Νομίζω ότι στις φετινές πανελλαδικές, στόχος ήταν όχι το πολύ διάβασμα αλλά το σωστό διάβασμα, χρειαζόταν να εμβαθύνεις. Φάνηκε άλλωστε και στο μάθημα της Βιολογίας, που είχε ερωτήσεις κρίσεως, κι όχι απλά να γράψεις ό,τι είχες διαβάσει».

Περήφανοι εκτός από την οικογένεια του, είναι και οι καθηγητές του Σωτήρη. «Τους τιμώ γιατί πίστευαν σε μένα. Περίμεναν καλή απόδοση βάσει των διαγωνισμάτων, αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου στις πανελλαδικές» επισημαίνει ο 18χρονος στο star.gr.

 

«Με πίστη και υπομονή όλα γίνονται δυνατά» καταλήγει ο Σωτήρης και συμβουλεύει τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζοντας ότι «Όλοι μπορούν να διαβάσουν. Σημασία δεν έχει το διάβασμα... αλλά η βαθύτερη κατανόηση των μαθημάτων».

της Σοφίας Βάγκα

(email: svagka@star.gr)
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top