Εθνικός Ύμνος με κλαρίνο στο Γαρδίκι Τρικάλων

Tο σύμβολο της δημοτικής μας παράδοσης είχε την τιμητική του

Ξωκλήσια, μοναστήρια, εκκλησίες και πλατείες, γεμίζουν είτε από πιστούς που πάνε να εκπληρώσουν το τάμα τους, είτε από επισκέπτες που πάνε να γιορτάσουν  και να αναβιώσουν τα έθιμα του τόπου τους.

Ανήμερα της Παναγίας ,το σύμβολο της δημοτικής μας παράδοσης και των πανηγυριών, το κλαρίνο, είχε την τιμητική του στο Γαρδίκι Ασπροποτάμου Τρικάλων, όπου έγινε το μεγάλο πανηγύρι στην πλατεία του χωριού. 

Μετά τη Θεία λειτουργία, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο, ακούγοντας τον  Εθνικό Ύμνο με συνοδεία.... κλαρίνου.

Το  έθιμο των καβαλάρηδων στη Σιάτιστα

Οι καβαλάρηδες στη Σιάτιστα Κοζάνης ξεκινούν το πρωί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στο  Μοναστήρι που βρίσκεται στο Μικρόκαστρο.

Το μεσημέρι οι παρέες των καβαλάρηδων με τα  άλογα μπαίνουν επιβλητικά στη Σιάτιστα, προσκυνούν την εικόνα και επιστρέφουν στο χωριό.

Το έθιμο έχει τις ρίζες του από την τουρκοκρατία. Εκείνη την περίοδο ήταν η ευκαιρία των σκλαβωμένων να δείξουν τη λεβεντιά τους και τον πόθο τους για λευτεριά. 

Πανηγύρι στο χωριό Νησί Γρεβενών

Παραδοσιακό πανηγυρί με χορό και τραγούδι στο χωριό Νησί Γρεβενών. Κάτοικοι αλλά και τουρίστες έγιναν ένα σε γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί.

Το μεγαλύτερο γλέντι της Αιτωλοακαρνανίας

Τέσσερις χιλιάδες  άτομα  διασκέδασαν με τη ψυχή τους, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Δημήτριος» ,στο Πανηγύρι στη Γουριώτισσα.

Εθελοντές και μέλη του συλλόγου πρόσφεραν δωρεάν βλάχικο γαμήλιο γεύμα και ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Έψησαν χιλιάδες αρνιά στην Κρανιά Πετρίλου

Με χορό ,τραγούδι και πολύ φαγητό γιόρτασαν στην Κρανιά Πετρίλου τον 15Αυγουστο.Οπως κάθε χρόνο ο πολιτιστικός σύλλογος διοργάνωσε γλέντι ψήνοντας χιλιάδες αρνιά και σερβίροντας  κρασί  και παραδοσιακά εδέσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top